in

Singurii doi locuitori ai unui sat din Italia insistă să poarte mască: «E vorba de respect»

Într-un sat izolat din centrul Italiei există doar doi locuitori. Aceştia insistă să poarte mască. „Dacă există reguli, trebuie respectate”, spun cei doi.

În Italia, măştile sunt obligatorii în spaţii publice închise şi deschise, iar această regulă este respectată şi în Nortosce, deşi Giovanni Carilli şi Giampiero Nobili sunt singurii locuitori din zonă.

„Sunt mort de frică din cauza virusului”, a povestit Carilli (82 de ani) pentru CNN Travel. „Dacă mă îmbolnăvesc, sunt pe cont propriu, cine să aibă grijă de mine? Sunt bătrân, dar vreau să trăiesc în continuare pentru a avea grijă de oi, de viţa de vie, de stupi şi de livadă. Să caut trufe şi ciuperci. Îmi place viaţa mea”, a spus el.

Poliţia din Italia îi amendează pe cei care nu respectă regulile cu amenzi care pot ajunge şi la 1.000 de euro. Pentru cei doi vecini, însă, purtarea măştii este o regulă sfântă.

Nobili (74 de ani) consideră o lipsă de respectă faţă de vecinul său ignorarea regulilor, în ciuda situaţiei lor ieşită din comun.

„Purtarea măştii şi respectarea distanţării sociale nu ţine doar de raţiuni de sănătate. Nu e ceva bun sau rău. Dacă există reguli trebuie să le respecţi de dragul tău şi a celor din jur. E o chestiune de principiu”, spune acesta.

Când cei doi se întâlnesc la o ceaşcă de cafea acasă la Carilli, stau la o masă lungă de doi metri, fiecare la un alt capăt.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pandemia a crescut enorm producția de paste din Italia, românii au cumpărat cu 40% mai mult

Român decedat la Salerno, șase copii au rămas fără tată. „A plecat în Italia să le facă o viață mai bună, dar acum va veni într-un sicriu de oțel”