in

Șoc la Nardò, ce le spunea o învățătoare copiilor: „Îți rup oasele și te tai cu foarfeca”

Violență fizică și verbală împotriva copiilor dintr-o clasă întâi la o școală elementară din Nardò, în provincia Lecce. După plângerile părinților și ancheta efectuată de secția locală de carabinieri, judecătorul Michele Toriello a pus sub acuzare o învățătoare de 62 de ani.

Palme, strângeri, fraze șocante și maltratări zilnice povestite de 27 de copii. Mărturiile tinerelor victime au devenit parte a unui dosar instrumentat de judecătorul pentru investigațiile preliminare în privința învățătoarei acum pensionare.

Potrivit anchetei efectuate de carabinieri, profesorul de grădiniță este responsabil pentru 47 de episoade de maltratare a minorilor, inclusiv abuz fizic și verbal.

Violența fizică și psihologică efectuată de femeie a fost „sistematică și aproape zilnică”. „Vai de tine dacă te miști, îți tai picioarele cu foarfeca”, „Faceți scârbă”; „… Îți voi rupe oasele”, acestea sunt câteva din propozițiile pronunțate de învățătoare și documentate prin interceptările cu camerele ascunse instalate de carabinieri.

Carabinierii au întegistrat numeroase fraze de amenințare adresate de învățătoare micilor ei elevi. „Dacă respiră cineva, îi tai degetele … ”. În mai multe cazuri, îi făcea pe copii să plângă. Odată, femeia a ridicat cu forță un copil și a rostit un blestem în dialect: „Porco dissi vagnuni! Settate, ti spezzu li ossa se tu muovi … non ti muovere di là, ti taglio le gambe” (îți rup oasee dacă te miști, îți tai gambele”. Forțând un copil să mănânce, „maestra” îi adresează o amenințare: „Mănâncă și nu întârzia sau te voi lega”. Apoi iarăși blesteme: „Mannaggia li muerti di…” (la naiba de morți), exclamă femeia care apucă o fată de braț și îi dă o lovitură violentă. Microfonul a preluat apoi alte infracțiuni precum „delincvent” și „ești prost, dacă te prind te omor”. În total, carabinierii au documentat 47 de episoade de maltratare din februarie trecut până în mai.
 
Procesul va începe pe 24 noiembrie. Femeia este apărată de avocatul Giuseppe Bonsegna. Părțile civile vor fi constituite de părinții elevilor. În perioada 27 februarie – 11 aprilie 2019, carabinierii au reconstruit o serie de episoade care au convins judecătorul să o suspende pe învățătoare.

Ancheta, coordonată de procurorul adjunct Donatella Palumbo, a scos la iveală ceea ce se întâmpla la școala primară din Nardò. Pentru a descoperi presupusele „metode needucative” folosite de femeia de 61 de ani, au fost folosite microfoane și camere de luat vederi, plasate în interiorul structurii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătuți cu biciul, torturați, electrocutați: poliția de frontieră română acuzată de VIOLENȚE împotriva migranților

Primarul care îşi terorizează familia: «Dobitoaca dracului, retardată, îţi trag un picior în cap». Procurorii au deschis dosar penal