in

„Sodoma”, carte șocantă despre Vatican. «80% din preoți sunt homosexuali»

Unii dintre preoţii cu cel mai mai înalt rang în biserica Romano-Catolică, care au atacat homosexualitatea, sunt ei înşişi homosexuali. Un jurnalist francez, Frédéric Martel, dezvăluie culisele Vaticanului în cartea „Sodoma: putere, homosexualitate şi ipocrizie la Vatican”( „Sodome : pouvoir, homosexualité et hypocrisie au Vatican”). Publicată în simultan în opt limbi, cartea este o bombă editorială.

Cartea reprezintă fructul a patru ani de anchetă în jurul controverselor  cu care se confruntă biserica modernă. Cercetarea de 638 de pagini constă în interviuri cu preoţi şi membri ocupând funcţii înalte în ierarhia Vaticanului, dezvăluind existenţa unei clici gay duplicitare, fiind în acelaşi timp homofobă, scrie Adevărul.

80% din preoții care lucrează la Vatican sunt homosexuali, dar nu neapărat „activi sexual”, susține Martel.

Această clică pare să dateze din vremea Papei Paul VI (1963-1978), din care fac parte anumiţi cardinali homosexuali. Aceiaşi cardinali se afla la originea decretelor împotriva căsătoriilor gay, precum şi al altor decrete legate de moralitatea sexuală. Potrivit jurnalistului, cu cât un preot e mai homofob, cu atât şansele cresc ca acesta să fie el însuşi homosexual. Cartea aruncă o lumină diferită și asupra Papei Ioan Paul al ll-lea, care a anatemizat homosexualitatea și prezervativul, în timp ce în jurul său majortatea erau homosexuali, între care doi cardinali implicați într-o rețea de prostituție masculină.

Lucrarea lui Frédéric Martel abordează şi opulenţa traiului de care se bucură înalţii cardinali, tema corupţiei financiare din sferele clericale fiind descrisă în detaliu. Mai mult, coluziunea cu regimurile fasciste implicate în torturarea şi persecutarea unor personae nevinovate, afaceri imobiliare dubioase, ipocrizia de a proteja preoţi pedofili, toate aceste subiecte reprezintă un îndemn adresat instituţiei Bisericii de a-şi restitui credibilitatea faţă de enoriaşi şi de a-şi recăpăta misiunea biblică.

Jurnalistul francez, el însuşi homosexual, nu consideră că cercetarea sa reprezintă un act de militantism anticlerical.

„Nu am niciun cont de reglat cu Biserica. Nu am condus decât o simplă investigaţie în calitate de jurnalist şi totodată de cercetător, în jurul unui subiect cu care sunt foarte bine familiarizat: chestiunea homosexuală. Aflându-mă în Italia pentru publicarea cărţii mele precedente, «Global Gay» la editura Flammarion în 2013, am întâlnit un preot, Francesco Lepore, traducătorul din limba latină al Papei Benedict al XVI-lea. Acesta mi-a povestit viaţa sa dublă şi omniprezenţa prelaţilor gay în sferele înalte ale Bisericii”, a declarat Frederic Martel într-un interviu pentru publicaţia Le Point.

Autorul a interogat în cadrul anchetei sale peste 1500 de persoane, dintre care 41 de cardinali, 52 de episcopi şi monseniori, 45 de ambasadori papali şi oficiali diplomatici şi mai mult de 200 de preoţi.

Abuzuri asupra călugărițelor

Nu demult, Papa Francisc a recunoscut că se întâmplă abuzuri asupra călugăriţelor. Papa Francisc a declarat reporterilor că se angajează să oprească abuzul călugăriţelor de către preoţi şi episcopi, recunoscând că unii dintre aceştia le-au folosit pe aceste femei ca sclave sexuale, relatează Reuters. Tot mai multe călugăriţe, încurajate de mişcarea #MeToo, fac publice abuzurile suferite din partea preoţilor şi episcopilor. Uniunea Internaţională a Stareţelor, care reprezintă peste 500.000 de călugăriţe catolice, şi-a îndemnat anul trecut membrele să raporteze abuzurile. Papa Francisc a recunoscut problema abuzurilor: „Este adevărat, preoţii şi chiar episcopii au comis abuzuri. Sunt convins că încă o fac, pentru că asemenea lucruri nu încetează doar pentru că am devenit conştienţi de ele.” Papa Benedict a dizolvat un ordin religios feminin francez, la scurt timp după ce a fost ales ca suveran pontif în 2005, „pentru că sclavia devenise o practică a acestui ordin, chiar şi sclavia sexuală din partea preoţilor şi a întemeietorului.”, a recunoscut Papa Francisc.

Papa Francisc a convocat episcopi din întreaga lume la un summit, în februarie, la Vatican în care se va discuta protecţia copiilor de abuzurile clericilor.

Papa Francisc: „Iadul nu există“, Vaticanul respinge afirmaţia

Exorcist la Vatican: «Demonul este foarte activ. Majoritatea preoților Bisericii Catolice nu mai cred că acesta EXISTĂ»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mulțumesc, Italia! Am lucrat la Roma la o familie admirabilă. Am fost norocoasă să îi întâlnesc pe acești oameni minunați.

Messina, român de 44 de ani, mort după ce a căzut 30 de metri într-o râpă, găsit datorită câinelui său