in

Sondaj politic, Frații Italiei se confirmă pe primul loc, PD stabil la 20,5%


Sondaj politic în Italia – Potrivit ultimului sondaj Demopolis, opinia italienilor cu privire la activitatea guvernului Meloni tinde să rămână stabilă, cu o scădere ușoară a evaluărilor pozitive în ultimele săptămâni: trece de la 39% la sfârșitul lunii octombrie la 43% în decembrie, până la 40% de azi.
>>> Identitatea digitală, de aceea guvernul Meloni vrea să o elimine. Ce se schimbă pentru cetățeni și afaceri

Sondaj politic în Italia

Cel mai recent sondaj privind ponderea partidelor, realizat de Barometrul Politic al Institutului Demopolis în aprilie, confirmă încă o dată că dacă s-ar vota acum, Partidul Frații Italiei ar fi, cu 29,2%, primul partid din țară. După revenirea înregistrată în ultimele săptămâni, consensul pentru Partidul Democrat al lui Elly Schlein se stabilizează la 20,5%. Pe poziţia a treia regăsim în schimb, cu 15%, Mişcarea 5 Stele a lui Giuseppe Conte.

Apoi Liga la 9%, Forza Italia la 6,8%, Azione la 4,3%%, Sinistra e Verdi la 3,2%. Celelalte forțe politice sunt sub 3%. Între timp, după numai 245 de zile, proiectul de uniune politică început în august anul trecut de Calenda și Renzi, în ajunul alegerilor generale, la care Iv și Azione s-au prezentat împreună, a fost dizolvat. Drumul care ar fi trebuit să ducă la formațiunea unică a fost întrerupt brusc, iar la alegerile europene din 2024 cele două forțe politice vor fi separate. După câteva luni în care Polul Al Treilea a fluctuat între 7 și 8%, astăzi Azione ar urma să obțină puțin peste 4%, Italia Viva 2%.
>>> Deputatul Valentin Făgărășian: ”Meloni știe că fără aportul românilor, economia italiană s-ar prăbuși”

Centru-dreapta și centru-stânga comparate

Institutul Demopolis a analizat și puterea actuală a coalițiilor: partidele majorității care susțin guvernul Meloni ar obține 46% per total. Pe de altă parte, ponderea totală a opozițiilor prezente în Parlament se apropie de 47%, chiar dacă pare tot mai fragmentată: 25,5% pentru centrul-stânga condus de Partidul Democrat, 15% pentru 5 Stele, plus 6,3% atribuibil tocmai al Treilea Pol dizolvat.

Electoratul din ce în ce mai polarizat

Patru din zece italieni aplaudă primele șase luni de viață ale executivului Meloni. Opinia italienilor despre activitatea guvernului tinde să rămână stabilă, cu o scădere ușoară a evaluărilor pozitive în ultimele săptămâni: de la 39% la sfârșitul lunii octombrie la 43% în decembrie, până la 40% astăzi.

Analiza Demopolis evidențiază o polarizare politică din ce în ce mai clară și mai evidentă în judecata italienilor. Astăzi, 90% dintre cei care votează pentru Frații Italiei, 68% dintre cei care aleg Liga lui Salvini și 65% dintre susținătorii Forza Italia promovează munca guvernului condus de Giorgia Meloni. Opiniile pozitive asupra executivului se prăbușesc în rândul celor care votează pentru partidele de opoziție: guvernul este promovat de doar 5% dintre cei care votează pentru Partidul Democrat și 4% dintre alegătorii Mișcării 5 Stele, relatează fanpage.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Moare sufocată bucată mozzarella

Salerno, femeie în vârstă de 52 de ani, moare sufocată cu o bucată de mozzarella: este al patrulea caz

roman arestat monza

Monza, român arestat pentru că și-a bătut soția de față cu fiicele lor, una dintre ele a reușit să cheme poliția