in

Deputatul Valentin Făgărășian, alegerile din Italia: ”Meloni știe că fără aportul românilor, economia italiană s-ar prăbuși”

Deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărășian, rezident în Italia de foarte mulți ani, este de părere că rezultatul alegerilor din Peninsulă ”a generat o stare de neîncredere în rândul statelor europene” dar ”indiferent de rezultat, cred că trebuie să respectăm votul cetățenilor italieni”.

Iată părerea deputatului despre situația politică actuală și rezultatul alegerilor din Italia, într-un mini-interviu acordat publicației noastre.

Reprezentarea corectă în Parlament a românilor din străinătate, proiect de lege al deputatului PNL de diaspora Valentin Făgărășian

Domnule deputat, ce părere aveți despre ”noua ordine” politică din Italia?

Este drept că rezultatul alegerilor a generat o relativă stare de neîncredere în rândul statelor europene. Indiferent de rezultat, cred că trebuie să respectăm votul cetățenilor italieni.

De ce credeți că mai bine de un sfert dintre alegători au votat Meloni

Trebuie să înțelegem de ce discursurile doamnei Meloni au avut succes în alegeri:

Italia a fost unul dintre cele mai încercate state europene în pandemia Covid-19, cu restricții deosebit de severe, cu armata pe străzi, cu mii de decese, cu mii de locuri de muncă pierdute, cu multă suferință. Măsurile anti-pandemie au fost foarte dure, iar populația nu le-a acceptat din convingere.

Italia se zbate de mai mulți ani în diferite tipuri de criză economică: creșterea economică e mică, datoria publică este la un nivel istoric, iar veniturile populației nu crescut cu aceeași viteză cu care au crescut prețurile. Deci, un alt motive care a erodat încrederea în forțele democratice.

Italia este polul creștinismului catolic, al valorilor creștine, al identității creștine. Or, nu de puține ori italienii au fost nemulțumiți de unele norme impuse de la nivel comunitar, lucru care a contribuit și mai puternic la erodarea încrederii în democrație.

Dosarele de pensie internaționale: ”Românii așteaptă și peste un an pentru a primi drepturile financiare cuvenite”. Valentin Făgărășian, Interpelare parlamentară

Credeți că extremismul ia amploare în Europa?

Nu trebuie să ne uităm doar la Italia. Toate democrațiile europene sunt amenințate de discursuri extremiste – Ungaria, Polonia … Și în România avem un partid care își dorește să traseze același discurs ca al doamnei Meloni. Este vorba despre AUR.

România Mare a lui Vadim (căci era un partid pe persoană) a înflorit în România tot în perioadă de criză economică, atunci când încă mai aveam mineriade și țara era aproape de incapacitate de plată.

Credeți că vor exista probleme pe care comunitatea românească din Italia să le resimtă după aceste alegeri?

Îmi doresc ca, indiferent de formula politică de guvernare, cei peste 1 milion de români din Italia să nu fie afectați. Sunt oameni care trudesc și care contribuie de aproape 2 decenii la dezvoltarea Italiei, la PIB-ul italian. Sper că formațiunea condusă de doamna Meloni știe că fără aportul românilor, economia italiană s-ar prăbuși.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1]

Românul care și-a ucis partenera în Italia, găsit în închisoare cu o coadă de mătură înfiptă în ochi

greva zboruri italia

Atenționare de călătorie pentru Italia: Grevă în transportul aerian, mai multe companii nu vor lucra pe 1 octombrie