in

Italia este a cincea țară din lume pentru speranța de viață. Pe ce loc se află România

Speranța de viață în Italia

Speranța de viață în Italia – Cu o medie de 84,01 ani (81,90 pentru bărbați și 85,97 pentru femei), Italia ocupă poziția a cincea în clasamentul țărilor cu cea mai mare speranță de viață din lume. Acesta este ceea ce reiese dintr-o cercetare efectuată de „NiceRx”. Rețeaua de sănătate a Statelor Unite a analizat datele diferitelor țări, încrucișând datele privind speranța de viață cu cea a cheltuielilor pentru sănătate.
>>> Italienii se simt jigniți dacă le spui că sunt bătrâni până la 75 de ani, dețin a doua speranţă medie de viaţă de pe plan mondial

Speranța de viață în Italia – care sunt primele locuri în lume

În ceea ce privește speranța de viață, Hong Kong urcă pe primul loc pe podium, cu o medie de 85,29 ani (82,38 pentru bărbați și 88,17 pentru femei). Urmează Japonia (vârsta medie egală cu 85,03 ani, 81,91 la bărbați și 88,09 la femei) și Elveția (vârsta medie este egală cu 84,25 ani, cea a bărbaților este de 82, 42 de ani și cea a femeilor este de 86,02 ani).

Speranța de viață în Italia

În fața Italiei se află Singapore, apoi pe locul șase Spania, urmată de Australia, Islanda, Coreea de Sud și Israel.
România se află pe locul 35, cu 73,13 ani la bpărbați și 79,91 la femei (media 76,5 ani)

Cheltuieli de sănătate pe cap de locuitor

Sondajul a analizat apoi sfera cheltuielilor de sănătate pe cap de locuitor. Italia este la poziția 20, cu o medie pe cap de locuitor de 4.038 de dolari SUA. În fruntea listei se află Statele Unite, cu o cheltuială medie pe cap de locuitor de 12.318 dolari. Pe locul doi se află Germania (7.383 de dolari), în timp ce Elveția (7.179) ocupă locul trei. Urmează apoi Norvegia, Austria, Danemarca, Suedia, Olanda, Canada și Irlanda.

speranta de viata in Italia

Timpul mediu de așteptare pentru spitalizare

Al treilea aspect pe care ‘NiceRx’ il analizeaza este legat de timpii medii de așteptare pentru o internare. Cu un scor de 0,27, Italia ocupă, alături de Danemarca, locul 15. Prima este Norvegia, care are un scor de 8,13. Al doilea și al treilea sunt Australia și Canada, cu 6,80 și, respectiv, 6,66. Estonia este a patra, Noua Zeelandă a cincea. În cele din urmă, printre primii zece găsim Polonia, Regatul Unit, Suedia, Chile și Portugalia.
>>> Speranța de viață, cea mai mare SCĂDERE de la cel de-al Doilea Război Mondial

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
tanara nu recunoaste copilul

Milano, tânără de 23 de ani nu-și recunoaște copilul abia născut, doarme în cort : ”Cum ar fi supraviețuit cu mine în frig?”

Guido Crosetto în România

Guido Crosetto a vizitat trupele italiene din România: „O rană deschisă în inima Europei” – video