in

Termoli, povestea unui român necăjit i-a impresionat pe carabinieri, au sărit în ajutorul lui

Afectat de canicula care a lovit Italia în ultimele zile, un român din Termoli s-a refugiat din faţa căldurii în clădirea carabinierilor din Termoli. El a cerut voie să stea în sala de aşteptare, unde aparatele de aer condiţionat mai răcoreau atmosfera. În timpul aşteptării sale, carabinierii au intrat cu el în vorbă şi au aflat povestea de viaţă a românului.

Majoritatea persoanelor care ajung în cazarma carabinierilor o fac pentru că au probleme cu legea, însă un român s-a refugiat în sediul carabinierilor din Termoli pentru că îi era teribil de cald.

El s-a dus la recepţie şi a cerut voie să steau puţin timp să-şi revină şi apoi va pleca. A primit permisiunea de a rămâne un timp în sala de aşteptare. În acest timp, văzându-l abătut şi cu lacrimi în ochi, un carabinier a venit la el şi l-a întrebat ce s-a întâmplat.

Românul a ezitat la început, însă greutăţile vieţii l-au făcut să-şi spună până la urmă povestea. El era de ceva timp în Italia, însă rămăsese fără un loc de muncă, fără bani şi fără vreo perspectivă de viaţă. Nu avea bani să se întoarcă acasa, nu avea bani nici măcar de mâncare, în acel moment fiind exact la mila destinului.

El a recunoscut chiar şi că a cerşit în piaţă pentru câţiva euro, ca să supravieţuiască.

După ce au aflat toată povestea românului, carabinierii stației Termoli nu au rămas impasibili. Într-un gest spontan de solidaritate, observând dificultăţile sale evidente, carabinierii s-au hotărât să facă ceva pentru el.

Astfel, carabinierii au contactat serviciile sociale ale regiunii, dar şi alte organisme competente, cerând ajutor în numele românului, pentru ca acesta să primească un acoperiş deasupra capului şi să i se ofere ceva de muncă, pentru a putea începe să-şi refacă viaţa, informează presa italiană, citată de observator.tv.

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primarul italian care a sărutat steagul românesc a semnat un acord de înfrățire a orașului său cu Piatra Neamț

Statul le dă bani elevilor ca să nu mai chiulească de la şcoală