in

Primarul italian care a sărutat steagul românesc a semnat un acord de înfrățire a orașului său cu Piatra Neamț

Piatra Neamț se va înfrăți cu Santa Croce Camerina, orășel aflat în sudul Italiei, în regiunea Sicilia. Angajamentul de înfrățire a fost semnat pe data de 28 iunie, de primarul Dragoș Chitic și omologul său Giovanni Barone, în cadrul primirii oficiale a delegațiilor orașelor înfrățite care participă la Zilele Orașului Piatra Neamț. Pasul următor în relațiile de înfrățire cu sicilienii va fi pregătirea unui acord care să fie aprobat de cele două consilii locale.+

Primarul Giovanni Barone e cunoscut în comunitatea românească din Sicilia, fiind unul dintre cei care au organizat diferite evenimente împreună cu asociațiile românești. A devenit apreciat de români, după ce, la unul dintre evenimente, a sărutat steagul românesc.

Citește aici:

Înțelegerea a stat sub ocrotirea Sf. Ioan Botezătorul, care nu este doar patronul spiritual al municipiului Piatra Neamț, ci și un sfânt extrem de popular în Sicilia, unde i s-au închinat numeroase biserici și catedrale. De altfel, aceasta a și fost tematica darurilor protocolare care au fost schimbate astăzi, la Piatra Neamț. Dragoș Chitic i-a înmânat primarului Giovanni Barone, între altele, o plachetă cu Turnul lui Ștefan cel Mare, iar, la rândul său, a primit o farfurie din argilă de Etna, care ilustrează o biserică medievală, închinată Sf. Ioan Botezătorul.

S-au schimbat cadouri de protocol și cu delegațiile orașelor înfrățite Orhei, Edineț și, desigur, Chișinău din Republica Moldova, Hliboca din Ucraina și Kiryat Malachi din Israel. S-au oferit oaspeților căni tradiționale, ștergare, plachete cu Turnul lui Ștefan și, evident, materiale de promovare a orașului. S-au primit, la fel, daruri simbolice, obiecte tradiționale, plus, surpriză din partea moldovenilor de peste Prut, bomboane ”Bucuria”.

Musafirii din străinătate au rămas la Piatra Neamț până la finalul Zilelor Orașului, care s-au încheiat duminică seara. 

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brindisi, îngrijitoare română salvată de bătrânul în vârstă de 91 de ani, pe care îl asista. Femeia a vrut să se sinucidă

Termoli, povestea unui român necăjit i-a impresionat pe carabinieri, au sărit în ajutorul lui