in

Reguli noi la intrarea în Italia: TESTARE şi pentru vaccinaţi

Italia a extins starea de urgență până la finalul lunii martie și a anunțat, marți, noi condiții de intrare pe teritoriul țării, ca urmare a preocupărilor legate de noua variantă Omicron, scrie Reuters. În prezent, călătorii din UE pot intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceștia vor trebui să prezinte și un test negativ.

Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie, au anunţat marți oficialii guvernamentali. Starea de urgență a fost impusă în ianuarie anul trecut și urma să expire la finalul lunii decembrie.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a decis ca în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un test negativ.

Tudor Gheorghe cântă numai pentru vaccinați: „Ceilalți să moară în liniște”

În prezent, călătorii din UE pot intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceștia vor trebui să prezinte și un test negativ. Această cerinţă era deja în vigoare pentru mai multe ţări din afara UE.

Cei care nu sunt vaccinați împotriva Covid trebuie să rămână cinci zile în carantină la sosire.

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia creşte, cu 20.677 de noi cazuri raportate marţi şi 120 de decese. Totodată, Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Care este starea de urgență?

Deși declararea „stării de urgență” poate suna dramatică, în practică, aceasta se face pentru a ușura birocrația și a permite guvernelor locale și naționale să adopte rapid legi ca răspuns la o situație în schimbare rapidă.

Cunoscută sub numele de „stato di emergenza” în italiană, declararea stării de urgență oferă guvernului și autorităților regionale mai multă putere de a face schimbări rapid, ca răspuns la o situație de sănătate în continuă schimbare.

Introducerea unor reguli care impun folosirea măștilor de față și a certificatului italian de sănătate Covid sau „permis verde”, de exemplu, ar fi necesitat în mod normal un proces parlamentar îndelungat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]
accident munca Varese

Varese, român de 51 de ani mort pe un șantier de construcții

Vera Jourova cere Italiei justofocare pentru testul obligatoriu

Vicepreședinta CE: „Italia SĂ JUSTIFICE introducerea testului obligatoriu pentru sosirile din străinătate”