in

O tornadă a făcut ravagii în Toscana, daune uriașe – VIDEO

O tornadă a lovit coasta toscană duminică. Rafale de 140 de kilometri pe oră au provocat inundații și întreruperi de curent.

Oamenii au trebuit să se lupte cu copacii dezrădăcinați, inundații severe, acoperișuri smulse și întreruperi de curent.

Tornadă apocaliptică în Pantelleria, doi morți aruncați din mașini și 9 răniți – VIDEO

„Un eveniment meteorologic intens, dar nu neobișnuit pentru sfârșitul verii”, a spus directorul responsabil al serviciului meteorologic toscan.

Tornada a lovit duminică

Tornada a lovit duminică după-amiază pe coasta de nord a Toscanei, în apropiere de orașele Carrara, Massa și Marina di Pisa și a devastat satele. A plouat torențial timp de aproximativ o jumătate de oră, iar străzile au fost inundate.

Vremea rea la Verona, grindină fără precedent și inundații, vânt de 100 km/h, Zaia declară starea de criză – VIDEO

Drumurile au devenit impracticabile. Pasajele subterane au fost, de asemenea, inundate, iar mașinile au rămas blocate.

Nu au fost răniți. Traficul de pe străzi s-a oprit, numeroase mașini au fost avariate, copacii care au căzut au lovit case și mașini.

Rafalele de vânt de până la 140 de kilometri pe oră au smuls și acoperișuri.

În total, furtuna a durat aproximativ o oră.

Bernardo Gozzini, directorul Biroului de Monitorizare a Mediului din Toscana, a declarat pentru ziarul La Nazione Pisa că tornadele sunt răspândite de-a lungul Mării Tirrenice și al coastei toscane. Unul sau două dintre aceste evenimente meteo pot fi așteptate în fiecare an.

Alarmă tornade

Meteorologii au prevăzut tornada și au dat alarma. Acest lucru a împiedicat să se întâmple lucruri mai rele. Pentru că inițial procesiunea tradițională pentru Il Gioco del Ponte era programată pentru această duminică.

Sute de oameni în costume medievale defilează pe străzi.

Tornada a provocat și închideri de drumuri.

De exemplu, SS12, strada ocupată Brenner de lângă Bagni di Lucca, a trebuit să fie închisă din cauza numeroaselor copaci căzuți. O echipă de urgență a curățat carosabilul într-un timp foarte scurt, astfel încât secțiunea de drum să poată fi deschisă din nou la scurt timp după aceea.

Au fost și furtuni puternice, case acoperite și copaci căzuți în Arezzo și Bibbiena. Valtiberina, Valdichiana, Bivigliano și Pistoia au raportat ploi și furtuni de grindină.

Grindină mare a căzut lângă Florența. Furtuna a lovit orașul Pisa, care are aproximativ 90.000 de locuitori, dar nu s-au raportat pagube semnificative acolo.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]
emanuel ungureanu interpelare urgenta

Interpelare urgentă: „Profesorii de limba română din Diaspora sunt umiliți îngrozitor de statul român”

certificat verde personal medical

Certificatul verde, obligatoriu pentru medicii din România: „De ce nu ne strâng în ţarcuri?”