in

Tragedie feroviară în Italia: 11 morți și zeci de răniți. Presa italiană: a fost eroare umană

Unsprezece victime și zeci de răniți, până în momentul de față, în urma impactului frontal între două trenuri în Puglia. Linia este utilizată mai ales de studenți și navetiști, însă printre morți figurează și persoane vârstnice. Până în acest moment la spital au fost transportați 18 răniți, dintre care zece în stare gravă. Accidentul s-a produs pe porțiunea de cale ferată Corato și Andria, gestionată de Ferromtraviaria, în jurul orei 11 dimineața. In urma impactului vagoanele au fost distruse, iar salvatorii sosiți și din alte provincii încearcă să recupereze răniții dintre fiarele contorsionate.

Potrivit presei italiene, a fost vorba de o eroare umană, unul dintre trenuri a plecat mai repede din gara de proveniență.

La locul accidentului a fost amenajat un spital de campanie. Premierul Matteo Renzi a asigurat că cercetările vor continua până se va clarifica ce s-a întâmplat. Primarul din Corato, Massimo Mazzilli, a comentat pe Facebook: ”Este un dezastru, ca și cum ar fi căzut un avion”.

Vicepreședintele Regiunii Puglia cu delegație pentru Protecție Civilă, Antonio Nunziante, care se află la locul accidentului feroviar, a declarat că ”situația este dramatică și nu se cunoaște numărul exact al victimelor”. Din fericire operațiunile de salvare se derulează foarte bine”, a adăugat Nunziante.

Vagoane literalmente făcute praf pe timpul impactului, bucăți din vagoane zburate zeci de metri pe câmp de-o parte și alta a șinelor. Aceasta este imaginea de sus a impactului frontal dintre cele două trenuri, produs pe porțiunea de cale ferată Corato-Andria, în Puglia. Fotografiile făcute de pompieri ilustrează violența impactului dintre cele două trenuri: în centru se observă ceea ce rămâne din vagoanele direct implicate, practic numai bucăți de fiare împrăștiate peste tot. Unul dintre trenuri are numai două vagoane rămase intacte. Celălalt numai pe ultimul, cel din coadă.

Până la ora 14, ora Italiei, Consulatul General al României din Catania nu avea nicio informație în legătură cu implicarea în accident a vreunui cetățean român.

Cu referire la solicitarea dvs., vă comunicăm următoarele informaţii: Consulatul României la Catania s-a autosesizat cu privire la accidentul feroviar produs în cursul acestei zile în sudul Italiei. Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgenţă, multiple demersuri specifice pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii accidentului, precum și de a stabili dacă printre victime se află și cetățeni români. Oficiul consular român este în permanentă legătură cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.”, ne-a trimis răspuns biroul de presă MAE, la solicitarea gazetei Românești despre informații cu privire la prezența cetățenilor români.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Camelia și-a regăsit frații și surorile. Articolul din Gazeta Românească a făcut o familie fericită

Italia, cățel torturat de un român. I-a smuls urechile