in

Un deținut român s-a sinucis la Rebibbia, sindicatele denunță: ”Condiții inumane pentru deținuți”

Un deținut român de 46 de ani s-a sinucis pe 28 iulie în secția G9 a închisorii romane Rebibbia. Bărbatul ispășea o pedeapsă pentru omor. Informația a fost făcută publică de Fns Cisl Lazio, subliniind că de la începutul acestui an este al patrulea caz care are loc în instituțiile penitenciare din Lazio: ”Este vorba de o înfrângere pentru toți”, comentează Massimo Costantino, secretar general adjunct Cisl Fns.

”În mai multe ocazii Fns Cisl Lazio a evidențiat situația în care se află secția G9 de la Rebibbia”, spune sindicalistul afirmând necesitatea unor intervenții urgente de întreținere într-un loc în care se constată ”o condiție inumană pentru deținuți”. Este nevoie să fie închisă întreaga secție G9 fiindcă are o redusă iluminare și încălzire și în scopul evitării unor denunțuri la CEDO”, adaugă.

Fns Cisl Lazio reconfirmă în fine supraaglomerarea închisorii: ”Actualmente acolo sunt cu 252 de deținuți în plus față de capacitatea regulamentară, sunt de fapt prezente 1.424 de persoane față de 1.172 prevăzute”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Menajera moartă la Milano, concluzia investigatorilor: ROMÂNCA S-A SINUCIS

Torino, i-a dat un pumn și l-a omorât, român arestat: ”M-a lovit. Eu l-am împins…”