in

Vatican, român îmbrăcat în costum popular, rugăciune în limba română, în duminica Floriilor la catolici

Catolicii din toată lumea au sărbătorit ieri duminica Floriilor. De la Vatican şi până în România, milioane de credincioşi au participat la procesiuni emoţionante, au cântat şi au dus în case flori şi ramuri de măslin sfinţite. În faţa mulţimii din Vatican, s-a auzit chiar şi o rugăciune în limba română.

„Duhul Sfânt revărsat pe cruce să-i facă neînfricați în a-L vesti tuturor pe Isus, singurul Domn și Mântuitor al omului!”

A fost prima rugăciune rostită în Piaţa Sfântul Petru din Cetatea Vaticanului, după mesajul Papei. Îmbrăcat în costum popular, un român plecat de 20 de ani peste graniţe a vorbit în faţa mulţimii. Marian lucrează ca muncitor în Italia şi este un reprezentant al comunităţii catolice româneşti din Roma.

Francisc Doboş, purtător de cuvânt ARCB, a explicat momentul emoţionant: „Este iarăşi o ieşire în întâmpinare în vederea vizitei Papei. Adică, şi Sfântul Scaun se pregăteşte dând posibilitatea acestui dialog care se face între Sfântul Scaun, între Sfântul Părinte şi noi, românii.”, scrie observator.tv.

În Duminica Floriilor, Suveranul Pontif a transmis un mesaj istoric, într-un limbaj modern, care să-i aducă pe tineri mai aproape de Biserică. „Viața pe care ne-o oferă Isus este o poveste de iubire, o istorie de viață care dorește să se amestece cu a noastră şi să se înrădăcineze în fiecare dintre noi. Acea viaţă nu este o salvare agăţată în cloud care aşteaptă să fie descărcată, nici o nouă aplicaţie care urmează a fi descoperită.”

Cum ajută Vaticanul în această perioadă oamenii fără adăpost. Pe când și Biserica Română?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Varese, biciclist român, lovit mortal de un șofer italian beat, care adormise la volan

Roma, alertă cu bombă dată de un român beat, prins de polițiști umblând cu un topor la brâu