in

Velletri, infirmieră no-vax suspendată, judecătorul ordonă reîncadrarea imediată

Suspendată pentru că era nevaccinată, o infirmieră se va putea întoarce la muncă: decizie judecătorească a judecătorului de muncă la Velletri.

Infirmiera suspendată la Velletri de Direcția sanitară (ASL) din localitate pentru că a refuzat să se vaccineze va putea reveni la muncă. Judecătorul de muncă a decis aceasta, cu o sentință menită să facă jurisprudență.

Sentința a dispus reîntoarcerea femeii la locul de muncă „având în vedere relevanța constituțională a drepturilor compromise (demnitatea personală, demnitatea profesională, rolul nutrițional al salariului) și având în vedere acea suspendare de la muncă nu poate constitui decât ultima soluție și un eveniment excepțional într-o companie mijlocie-mare”.

După cum a reconstituit il Fatto Quotidiano, în octombrie Adele Passerini, 50 anni, a fost suspendată de ASL pentru că a refuzat să fie vaccinată conform cerințelor categoriei.

Judecătorul, cu un decret din 22 noiembrie, a dispus acum în schimb ca asistenta, angajată a ASL Roma 6, să fie readmisă la muncă.

„Super Green Pass” a fost aprobat! RESTRICŢII noi în Italia începând cu 6 decembrie

Reîncadrarea imediată

Judecătorul Giulio Cruciani a dispus „reîncadrarea imediată a reclamantei la Centrale Sats din Marino (centrul provincia Roma) și plata salariului”.

Asistenta fusese suspendată din serviciul ei la Centrale Sats din Marino (Roma) și rămasă fără salariu în urma deciziilor care au făcut mai întâi vaccinul obligatoriu pentru personalul sanitar și apoi Green Pass pentru toate categoriile de lucrători.

Femeia hotărâse să nu accepte, continuând să refuze să se supună celor două doze impuse de guvern italienilor. In final, instanta de munca i-a dat dreptate.

Dreptul la muncă este mai important

Vestea a fost primită cu satisfacție de firma de avocatură Torriero din Roma, care s-a ocupat de cauză:

„Aceasta este prima prevedere din Italia care subminează efectiv prevederea combinată dintre obligația de vaccinare pentru personalul sanitar și obligația unui permis verde obligatoriu pentru toți.

În numele dreptului predominant la muncă. Prin această ordonanță, instanța reafirmă clar dreptul la muncă în fața unei suspendări care nu poate face referire la dreptul la sănătate, fiind chiar hotărârile Guvernului cele care au stabilit că acesta este garantat prin folosirea testelor la fiecare 48 de ore”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
certificatul de vaccinare expira

EXPIRĂ certificatul de vaccinare! Cum veţi putea călători în UE din 2022

tari risc epidemiologic

Italia a intrat din nou în ZONA GALBENĂ! Iată noua listă a țărilor cu risc epidemiologic