in

„Super Green Pass” a fost aprobat! RESTRICŢII noi în Italia începând cu 6 decembrie

Restricții mai stricte în Italia începând cu 6 decembrie. Premierul Mario Draghi a anunțat miercuri seară care sunt noile reguli „Super Green Pass”.

Consiliul de Miniștri al Italiei a aprobat în unanimitate decretul care vizează persoanele nevaccinate. Astfel certificatul de sănătate al țării nu va mai permite accesul la servicii „neesențiale”, inclusiv locuri de agrement și culturale, cu excepția cazului în care purtătorul este vaccinat împotriva anti Covid-19, scrie The Local.

Cei care nu sunt vaccinați nu vor putea accesa hotelurile, sălile de sport, cluburile de noapte, teleschiurile și stadioanele. De asemenea, nu vor fi serviți în interior la baruri și restaurante, conform noilor reguli care vor intra în vigoare din 6 decembrie până cel puțin pe 15 ianuarie.

„Situația este sub control, suntem în cea mai bună situație din Europa datorită campaniei de vaccinare care a avut un succes remarcabil”, a declarat Draghi într-o conferință de presă.

„Gândurile noastre sunt la morți, la scăderea de opt procente a economiei, la afaceri închise, la copiii care nu au școală”, a continuat el. „Anul acesta italienii au reacționat, iar acum vrem să menținem normalitatea, nu vrem să ne asumăm riscuri.”

Regulile Green Pass la locul de muncă, neschimbate

Permisele verzi emise pe baza unui rezultat negativ al testului vor fi în continuare valabile pentru intrarea la locurile de muncă, precum și pentru „servicii esențiale”, transmite agenția de presă Ansa.

Președintele AIFA: „Nu exclud obligația vaccinării la copiii de 5-11 ani”

Conform noilor reguli, permisele verzi sunt acum necesare și pentru transportul public local, precum și pentru trenurile de lungă distanță și zborurile interne, așa cum este cazul în prezent.

Totuși, transportul public va fi accesibil și cu permisele obținute pe baza unui rezultat negativ al testului.

Conform noilor reguli „Super Green Pass”, întreprinderile vor putea rămâne deschise chiar dacă o regiune este declarată zonă „galbenă” sau „portocalie” în cadrul sistemului de restricții pe patru niveluri al Italiei.

Doar dacă o regiune este declarată zonă „roșie”, vor apărea restricţii mai dure.

În acest moment, toată Italia rămâne în categoria zonei „albe” cu cel mai scăzut risc.

Cu toate acestea, mai multe regiuni se apropie de pragurile la care ar urma să fie mutate în zona galbenă săptămâna viitoare și, dacă situația continuă să se agraveze, atunci riscă să fie plasate sub restricții din zona portocalie două săptămâni mai târziu.

Valabilitatea permisului verde, redusă la nouă luni

Noul decret reduce și valabilitatea permiselor verzi de la 12 la nouă luni pentru cei care sunt vaccinați, inclusiv cu o a treia doză.

Guvernul a avut în vedere reducerea valabilității permiselor bazate pe rezultatele testelor PCR de la 72 la 48 de ore, iar testelor rapide, de la 48 la 24 de ore. Cu toate acestea, aceste planuri au fost abandonate şi nu se regăsesc în noul decret.

Vaccinarea obligatorie pentru mai multe grupuri

Guvernul urmează să facă vaccinarea împotriva Covid-19 obligatorie pentru personalul școlii și ofițerii de poliție începând cu 15 decembrie, potrivit rapoartelor care citează surse guvernamentale.

„Bun venit în Draghistan”, ATAC la măsurile impuse de premierul italian

În acest moment, lucrătorii din domeniul sănătății, inclusiv personalul farmaciilor și lucrătorii din casele de îngrijire, sunt singurul grup obligat să se vaccineze conform unei legi aprobate în aprilie.

În plus, vaccinarea cu doza a treia, care este recomandată în prezent persoanelor cu vârste de peste 40 de ani, va fi disponibilă pentru toți cetățenii de peste 18 ani.

Guvernul italian își propune acum ca 90% din populația de peste 12 ani să fie vaccinată cât mai curând posibil și a indicat că rapelurile vor fi puse la dispoziție populației generale la începutul anului 2022.

Cifra actuală este de 84,1%, potrivit ultimelor date guvernamentale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
patriarhul daniel vaccinat

Patriarhul Daniel: «M-am vaccinat, gata!» Ce mesaj are pentru credincioşi

salarii mici in Italia

Salarii mici: italienii câștigă mai puțin decât germanii, francezii și britanicii