in

„Bun venit în Draghistan”, ATAC la măsurile impuse de premierul italian

„Bun venit în Draghistan”, mai mulţi intelectuali italieni se declară îngrijoraţi de problemele democratice ridicate de regulile dure COVID din țară, dar și de stilul „autoritar” de conducere al premierului Mario Draghi, care, spun criticii, subminează rolul partidelor și al parlamentului.

Deocamdată însă, șeful guvernului de la Roma se bucură de susținerea majorității cetățenilor Italiei, care îi aprobă inclusiv felul în care gestionează criza sanitară, observă publicația europeană Politico, conform Libertatea.

Gandolfo Dominici, profesor de marketing la Universitatea din Palermo, vocal pe rețelele sociale, a botezat Italia „Draghistan”, un nume pe care protestatarii și politicienii din opoziție l-au îmbrățișat.

Dominici a declarat pentru Politico că numele face referire la Turkmenistan, una dintre puținele țări cu vaccinare obligatorie, dar și la Afganistan, pentru că forțarea oamenilor să se vaccineze aduce a teocrație. „Trăim, cu siguranță, într-un regim totalitarian”, a spus el.

Italia a scurtat la cinci luni intervalul pentru a treia doză

Gandolfo Dominici a stârnit deja controverse, comparând într-un tweet vaccinarea obligatorie cu lagărul de la Auschwitz. Între timp, el a lansat o petiție semnată de mai bine de 1.000 de profesori universitari și cercetători care insistă că nu sunt împotriva vaccinurilor, dar că resping certificatul verde, pe care îl consideră neconstituțional, discriminatoriu și diviziv.

„Spun că vaccinarea nu este obligatorie, doar că dacă nu ești vaccinat, nu poți să trăiești”

Istoricul Alessandro Barbero a subliniat că guvernul ar trebui să fie deschis în privința intențiilor și să nu „își șantajeze” cetățenii.

„Spun că vaccinarea nu este obligatorie, doar că dacă nu ești vaccinat, nu poți să trăiești, nu poți merge la muncă sau la universitate. Dante ar fi putut umple cercul ipocriților din iad cu politicienii de azi”, a spus Barbero.

Giuseppe Cataldi, profesor de drept internațional la Universitatea din Napoli LOrientale și expert în drepturile omului, s-a declarat de acord.

„Dacă un angajat nu vrea să se vaccineze, și cel puțin formal își menține dreptul de a nu se vaccina, dar în final este forțat să o facă deoarece trebuie să își întrețină familia și nu poate plăti 10% din salariu pe teste, acest lucru nu este în regulă”, a spus el.

Dincolo de pașaportul de vaccinare, filosofii și intelectualii și-au exprimat totodată îngrijorarea cu privire la felul în care funcționează guvernul. Ei s-au referit în special la guvernarea prin decrete, la prelungirea stării de urgență și la ignorarea drepturilor minorităților.





Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
vaccinare a treia doza Italia la cinci luni

Italia a scurtat la cinci luni intervalul pentru a treia doză

roman mort in accident la Rho

Român mort pe A8 la Rho, s-a ciocnit cu bariera de beton, mașina s-a făcut praf