in

Italia a scurtat la cinci luni intervalul pentru a treia doză

Autorităţile sanitare din Italia vor putea administra doza de supra-rapel celor care s-au vaccinat, după ce au trecut cinci luni de la cea de-a doua doză, a informat luni ministrul sănătăţii, Roberto Speranza.

A treia doza la cinci luni în Italia

„Doza de supra-rapel este crucială pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru (…) Doza booster se va putea administra după cinci luni de la vaccinarea cu schema completă”, a scris ministrul pe Facebook.

Italia: A treia doză, la cinci luni după rapel. Speranza: «Este CRUCIALĂ»

Aproximativ 87% din populaţia de peste 12 ani a fost vaccinată în Italia cu cel puţin o doză, în timp ce 84,63% a primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19.

Cu toate acestea, în ultimele zile numărul cazurilor a crescut, la fel ca în restul Europei, iar guvernul analizează cum să controleze răspândirea virusului mai ales în perspectiva sărbătorilor de iarnă.

Aprilia, fortăreața românilor nevaccinați: „I-aș închide în case, ca în Austria”

Fedriga: „Green Pass numai pentru vaccinați”

Massimiliano Fedriga, preşedintele regiunii Friuli Venezia Giulia şi al Conferinţei Regiunilor, a cerut luni executivului să nu mai elibereze certificatul verde persoanelor care nu sunt vaccinate anti-COVID-19.

În Italia există în prezent restricţii, precum utilizarea măştilor sanitare în spaţiile închise şi obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau efectuarea unui test negativ.

De asemenea Fedriga a cerut, în numele restului autorităţilor regionale, să fie controlaţi cetăţenii care vin în Italia din ţări cu număr mare de contagieri şi cu rată scăzută de vaccinare anti-COVID-19.

Toate acestea, pentru a evita un lockdown care ar penaliza din nou economia şi care nu ar fi înţeles în contextul extinderii vaccinării, a declarat oficialul italian.

Italia a înregistrat în total 5 milioane de contagieri, de la declanşarea pandemiei în februarie 2020, şi 133.000 de decese asociate COVID-19.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
munca strainatate3

S-a întors în ţară, dar nu se poate adapta. „În străinătate eram RESPECTATĂ”

Draghi da vina pe nevaccinati

„Bun venit în Draghistan”, ATAC la măsurile impuse de premierul italian