in

Viticultorii italieni, disperaţi din cauza carantinei impusă românilor: «Avem nevoie de 100.000 de oameni pentru recoltare»

Viticultorii din zona rurală a Italiei susţin că situaţia este critică din cauza carantinei de două săptămâni instituite pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria, în perioada în care începe recoltarea, scrie Digi24.

Aceştia spun că tot efortul de până acum și producția din acest an este în pericol, pentru că, în fiecare an, recoltarea se face cu ajutorul a aproximativ 100.000 de sezonieri români și 10.000 care vin din Bulgaria.

Ettore Prandini, președintele Coldiretti – Confederația Națională a Fermierilor – i-a trimis o scrisoare ministrului sănătății, Roberto Speranza, prin care îi solicită stabilirea de noi soluții pentru limitarea riscului reprezentat de coronavirus în ceea ce îi privește pe români, fără de care sezonul de recoltare în podgorii, care începe în august în regiunile sudice și se termină în noiembrie în nord, este compromis, potrivit Italia a Tavola.

Prandini spune că fermierii sunt dispuși să suporte costurile testării pentru muncitorii care ar veni din România.

„Fără a aduce atingere nivelului actual de atenție pentru securitatea sănătății, cu care suntem de acord ca cetățeni și ca antreprenori, trebuie găsite soluții alternative pentru a evita compromiterea efortului depus în acest an agricol. Companiile noastre și-au arătat imediat disponibilitatea de a-și asuma toate costurile legate de testarea lucrătorilor străini, pentru a le oferi posibilitatea de a participa la operațiunile de recoltare, în mod evident, în cazul unui rezultat negativ”, spune Ettore Prandini în scrisoarea adresată ministrului Sănătății.

El propune adoptarea unei ordonanțe pentru simplificarea procedurilor în cazul muncitorilor agricoli.

Răpită din ţară şi obligată să se prostitueze în Italia. A fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu câte 5-7 bărbaţi pe noapte

Agricultorii italieni cer ”carantina activă” pentru muncitori, alarmă dată după închiderea granițelor cu România și Bulgaria