in

Ziarul Financiar: Vin italienii la muncă în România? Exod fără precedent al cetățenilor din Italia

”Vin italienii la muncă în România? Italia se confruntă cu cel mai mare exod al populaţiei din ultimii 30 de ani”, titrează Ziarul Financiar, cel mai important cotidian economic din România.

ZF arată că italienii emigrează în număr record, în timp ce natalitatea a scăzut la minimul istoric al ţării, contribuind la micşorarea şi îmbătrânirea populaţiei în a treia cea mai mare eocnomie a zonei euro, potrivit Financial Times.

Istat, Biroul naţional italian de statistică a transmis că populaţia s-a redus cu încă 90.000 de oameni anul trecut, al patrulea an consecutiv în care înregistrează declin, populaţia fiind estimată la 60,4 milioane persoane.

Natalitatea a scăzut la 449.000 de persoane, cu 128.000 mai puţin decât în 2008, potrivit cifrelor.

Circa 160.000 de italieni s-au mutat peste graniţe în 2018, cel mai mare număr de emigranţi din 1981 până în prezent, şi cu 3% mai mult decât anul anterior.

Exodul italienilor este probabil mai ridicat decât estimările oficialilor, deoarece mulţi nu se înregistrează ca emigranţi pentru a nu-şi pierde beneficiile medicale şi alte drepturi pe care le au în Italia.

Din 2015, când populaţia Italiei a atins un vârf, numărul persoanelor peste 65 de ani a crescut cu 560.000 de persoane, în timp ce numărul persoanelor cu drept de muncă a scăzut tot cu aproape jumătate de milion de oameni.

Un nou caz de sclavie cu români în Italia: oameni simpli din Moldova munceau cu 1 euro pe oră

Escroc italian cu 8 clase, fals medic în România: a operat zeci de pacienți la cinci clinici din București

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au plecat încă 10.000 de medici din România. Vin în schimb medici falși

Bologna, ”șacali” români prinși la furat din casele evacuate în urma inundațiilor