in

Au plecat încă 10.000 de medici din România. Vin în schimb medici falși

În ultimii doi ani, 10.000 de medici au părăsit România, a declarat Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

“Dacă România poate găsi mijloacele să-i determine pe români să se reîntoarcă acasă, ar fi extraordinar. Am făcut anul trecut o evaluare. Plecaseră din ţară, la acel moment, 10.000 de medici în doi ani. România a cheltuit un miliard de euro cu procesul lor de educaţie, de la grădiniţă până la finalizarea studiilor. Cea mai mare pierdere este plecarea medicilor în sine, care ar fi trebuit să aibă grijă de pacienţi“, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Evenimentul Zilei.

Totalul medicilor plecați este greu de estimat. Oficial, în perioada 2010-2016 peste 16.000 de cadre medicale au cerut eliberarea certificatelor profesioanele de la Colegiul Medicilor din România. În 2017 peste 1.300 de medici români au ales să plece să muncească în spitalele din străinătate.

Banca Mondială susține că numărul medicilor care lucrează în afara țării depășea 14.000 în 2013.

Deficitul de medici crește. În aceste condiții, apar știri cu medici care vin din străinătate să lucreze în România. Unii sunt falși medici, așa cum este cazul escrocului italian cu opt clase, care a operat și nenorocit mai mulți pacienți la clinici din București.

Escroc italian cu 8 clase, fals medic în România: a operat zeci de pacienți la cinci clinici din București

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Torino, român împușcat cu trei gloanțe în cap, de proprietarul casei în care locuia

Ziarul Financiar: Vin italienii la muncă în România? Exod fără precedent al cetățenilor din Italia