in

Autoritățile italiene și cele române la ”Întâlnirea între culturi”, eveniment organizat la Ginosa-Puglia

Autoritățile italiene și cele române la ”Întâlnirea între culturi”, eveniment organizat la Ginosa-Puglia

În data de 12 aprilie, teatrul municipal Alcanicés din Ginosa, a găzduit o „întâlnire între culturi”: cea italiană și cea română.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu care are în centrul atenției fenomenul de incluziune și identitate. Dar și dorința de a crea o punte între culturi prin promovarea culturii românești în cadrul școlii, dar și al comunității.

Elevă română premiată în Italia la Olimpiada Internaţională de latină, pentru CEA MAI BUNĂ TRADUCERE

Autoritățile italiene și cele române la ”Întâlnirea între culturi”

Elevii Institutului au prezentat materiale (planșe, tablouri, scrisori) realizate în cadrul activităților școlare, prin care au subliniat apropierea și cunoașterea puternică a celor două culturi.

Această inițiativă a școlii Institutul Comprensivo „Deledda – S.G. Bosco” a fost organizată de echipa de incluziune formată din profesorii Carmelo Ribecco, Cardinale Marianna, Carrera Marivita și Negro Antonio.

George Teșeleanu, fost consul onorific al României în Italia, a ajutat 300 de sportivi și antrenori din Ucraina, asigurându-le cazare și bază de antrenament

Consulatul general al României la Bari a participat alături de oficiali italieni

Au fost prezenți Vito Parisi, primarul din Ginosa, Vera Santoro, consilier pentru politici culturale și educaționale la nivel de regiune, Vito De Palma și Marco Galante, consilieri ai regiunii Puglia, Ana Maria Tomaziu, profesor de limbă, cultură și civilizație românească, Annamaria Caggiano, președinte al Consiliului Școlar.

Vorbitorii au subliniat că scopul școlii italiene este acela de a promova procesele de incluziune, prin cunoașterea și aprecierea diversității fiecăruia dintre noi, dialogul intercultural fiind singura cheie care se opune discriminării oriunde în lume, punând  bazele unei societăți deschise în care toate formele de diversitate se pot exprima și își pot găsi propria dimensiune.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Sascha Mancini, tânăr de 29 de ani găsit mort în casă

Deces inexplicabil: Tânăr de 29 de ani din Vetralla, găsit mort în casă

femeie omorata italia bataie

Roma, povestea tragică a unei românce, omorâtă în bătaie de soț. Fetița lor, de 8 ani, a rămas a nimănui