in

COMISIOANE MINIME pentru transferul de bani către familiile din țară. Interpelare în Parlament!

Într-o interpelare depusă la Parlamentul României, adresată Ministerului de Finanțe, deputatul de diaspora Valentin Făgărășian solicită soluții avantajoase sau chiar comisioane minime pentru transferul de bani efectuat de românii din străinătate către familiile din țară.

Stimate domnule ministru,

Cel mai mare investitor din economia românească îl reprezintă românii care lucrează în străinătate și care, lunar sau anual, transferă către familiile rămase acasă miliarde de euro. Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a României, sumele transferate anual (prin sistem bancar sau servicii de transfer de bani) au variat între 2,5 și 6 miliarde de euro anual.

Din câte cunoașteți, niciun serviciu de transfer financiar nu este gratuit. Problema cea mai mare rezidă în nivelul foarte mare al comisioanelor practicate de operatorii economici care furnizează acest tip de servicii, comisioane care afectează puternic veniturile, și așa mici, ale românilor din străinătate. Unele soluții mai puțin costisitoare, cum ar fi transferurile exclusiv electronice, nu sunt accesibile persoanelor vârstnice sau copiilor rămași în țară.

Interpelare urgentă: „Profesorii de limba română din Diaspora sunt umiliți îngrozitor de statul român”

Cunoscând dorința dumneavoastră de a sprijini soluțiile în favoarea cetățenilor români care lucrează în afara frontierelor țării, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Credeți că ar fi posibil ca una dintre băncile cu capital integral/majoritar de stat (de exemplu CEC Bank) să genereze servicii foarte avantajoase de transfer bancar pentru cetățenii români din diaspora, cu un comision minimal care să nu fie o povară? Consider că o asemenea decizie ar contribui și la capitalizarea acestei bănci.
  • Ce soluții intenționați să avansați dumneavoastră pentru a facilita transferul remitențelor efectuate de românii din diaspora?

         Solicit formularea răspunsului în scris.

Cu deosebită apreciere,

Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN – Deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]

Primul judecător de origine română din Italia: este o femeie care a studiat la Torino

sofer roman condamnat italia

Italia, șofer român de TIR, condamnat la 21 de ani de închisoare pentru crimă, și-a ucis iubita cu două lovituri de cuţit