in

Primul judecător de origine română din Italia: este o femeie care a studiat la Torino

Locuiește în Italia de peste 20 de ani și va lucra la Tribunalul Cuneo ca magistrat de supraveghere.

Primul judecător român în Italia va lucra la Curtea de la Cuneo ca magistrat de supraveghere.

Este vorba de Oana Andreea Mecles, în vârstă de 34 de ani, originară din Vișeu de Sus (Maramureș). Este absolventă a Universității din Torino și rezidentă în capitala Piemontului.

Judecătoarea locuiește în Italia de peste douăzeci de ani și este perfect integrată. Acum va putea să-și aducă propria contribuție concretă la legalitate și la coexistența civilă jucând un rol cu ​​adevărat important și aceasta este cu siguranță o veste bună, scrie primatorino.it.

Româncă din Torino, prima din familie cu facultate: ”Dorința de a deveni cineva, eu româncă într-o țara străină, era tot mai puternică”

Prima din familie

Este prima din familie care a terminat o facultate, ne-a declarat Oana Andreea Mecles în urmă cu ceva timp.

Tatăl ei a fost miner, iar după ce mina s-a închis, a decis să plece în Italia, luându-și familia cu el.

S-a născut la Viseu de Sus, Maramureș, “un mic orășel cu puține oportunități, dintr-o familie simplă, tatăl meu era maistru în mina iar mama era vânzătoare la un magazin. După închiderea minei unde lucra tatăl ei, oferta de muncă fiind limitată în orașul natal, pentru un trai mai bun tatăl s-a decis să își încerce norocul la Torino, în anul 2000.

„După un an, l-a urmat mama, așa încât eu și fratele meu am rămas un an de zile în grija bunicii. Dorul de părinți a devenit tot mai apăsător, așa că în 2002 am ajuns în Italia, inițial, în vizită la ei și pe urmă ne-am decis să rămânem împreună”.

Anii au trecut și Oana este prima din familie cu diplomă de facultate! Acum este și primul judecător de origine română din Italia!!!

Interviul complet AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 45 In medie: 4.3]

Românul care a vrut să-i dea foc patronului său la Cagliari a murit din cauza arsurilor

bonus partita Iva

COMISIOANE MINIME pentru transferul de bani către familiile din țară. Interpelare în Parlament!