in

Flash Mob organizat de studenții români din Bologna: ”E de ajuns să faci un lucru simplu, ca să ai parte de o schimbare de imagine, radicală”

Când este vorba de noutăți, știm cu toții cât de inventivi pot fi tinerii! Iar dacă au și imboldul necesar, dorința devine realitate! Ce facem noi studenții din Bologna, pentru a marca aniversarea celor 95 de ani de la Marea Unire din 1918? A fost întrebarea la care studenții ”gaudeamuși”(din Asociația Gaudeamus) trebuiau să dea un răspuns.

Simplu: organizăm un Flash Mob in Piața Mare a orașului (Piazza Maggiore)! Zis și făcut; s-au adunat, au decis și au concluzionat o acțiune pe care o lăsăm la atitudinea dumneavoastră, a cititorului, s-o apreciați!

Nu puteam trece așa repede peste eveniment fără a le cere principalilor organizatori, o părere despre acțiunea pe care au realizat-o, despre mesajul pe care au dorit să-l transmită.

Vlad Constantin Pavel, student la Economie: „Flash mob-ul organizat de 1 decembrie a fost un eveniment care a transmis din plin, spiritul ce conduce asociația noastră: ”Unitatea”. Ideea propusă a fost împărtășită de toți, inclusiv de Asociația Sveglio, cărora aș vrea să le mulțumesc pentru partecipare.”

Andreea Husariu, studentă la Farmacie: ”În Piazza Maggiore (Piața Mare), tineri, studenți, copii, vârstnici, și-au adunat mâinile într-o horă simbolică, plină de iubire și dor. Cu steaguri în mână și cu bannere puse împreună, am reușit să transmitem mesajul nostru pentru țară: LA MULȚI ANI ROMÂNIA! …..a fost super, trebuie să mai facem și în alte ocazii! Împreună putem reuși; a fost o experiență unică, precum unirea!”

Trofimov Claudiu, student la Economie: ”am vrut să facem un eveniment, care nu numai să ne unească pe noi ca membri ai asociației dar și să transmitem un mesaj puternic tuturor românilor. Vrem să arătăm tuturor că este de ajuns să faci un lucru simplu, ca să ai parte de o schimbare de imagine, radicală.”

Cătălina Cuiban, studentă la Economie: ”Ce a fost pentru mine, Unirea de la 1 Decembrie în două cuvinte? A fost o unire de forțe, spirit și o imensă mândrie pentru un neam care din moși-strămoși, ne încălzește sufletul cu traditii, folclor și cu oameni întelepți. Pe 1 decembrie 1918, români, moldoveni, s-au unit pentru a celebra Neamul Românesc!”

Tatiana Gorea, studentă la Drept: „Am vrut să arătăm tuturor că unirea poate să existe, și cred ca am si reusit sa demonstrăm asta prin Flash Mob-ul pe care l-am realizat în Piazza Maggiore din Bologna. Prezența românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceleași asociații, faptul că se colaborează, se împărtășesc aceleași idei, demonstrază cel mai bine că unirea adevarată este posibilă.”

Vasile Șimon

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ziua Naţională a României în Collado-Villalba, Spania

Românii ies în stradă, la Londra, pe 9 decembrie: ”Ne sunt negate drepturi negociate de bun acord în cadrul Uniunii Europene”