in

Noi acuzații la adresa DRP: „Oameni incompetenți, unii puși de moșierul – senatorul Diasporei…”

Departamentul Românilor de Pretutindeni s-a umplut de incompetenți, susține Nina Ghiță, militantă pentru drepturile românilor din Grecia și vicepreședinte al Partidului Ecologist Român.

„Foarte trist! Acum trei ani m-am bucurat că va exista un Minister al românilor de pretutindeni. Din păcate, mi-a înșelat așteptările, acesta funcționând la parametri mult prea departe de rolul și utilitatea unui minister.

Mai ales cand populația căreia i se adresa era atât de împrăștiate și problemele diverse. Aș fi vrut să văd departamente, secții, direcții, sectoare, etc., tot ceea ce impune situația românilor din Diaspora și un Minister destinat acestora.

Puteau folosi modelul francez. Puteau folosi ca model politica de intampinare a Diasporei a Greciei sau Israelului. N-au făcut-o!

Culmea, n-a făcut-o țara care are 19 minorități. Acest Minister a avut o viață de 3 ani. A fost desființat și împărțit în 2 departamente, fără formă juridică. Unul pentru românii de pretutindeni și unul pentru Moldova. Lesne de înțeles de ce!

Nu știu dacă acel Departament destinat Moldovei, include și pe românii din celelalte comunități istorice (Serbia, Ucraina, etc). Dacă da, nu-mi explic dd ce bani din bugetul Departamentului pentru românii de pretutindeni merg spre burse în Ucraina.

Dar să revenim la funcționalitatea și utilitatea acestui Departament. Cel care trebuie să se ocupe de românii de pretutindeni.

Nimeni nu-i cunoaște oficial conducerea. Este un mister pe site-ul oficial al Departamentului. Neoficial, știm că semianalfabeti au fost promovați pe funcții, un fel de răsplată pentru efortul de a manipula masa electorală din Diaspora în favoarea PNL-lui.

Oameni incompetenți, unii puși de mosieriul – senatorul Diasporei, Badea, să-și „slefuiasca” CV-le prin finalizarea in regim de urgență a studiilor liceale sau universitare. Fără posturi scoase la concurs, fără examene, etc.

Dacă aveam un Minister care putea fi adus la parametri de funcționare dorit. Acum, cu noua guvernare, avem un cuib de viespi, lipsit total de transparență și destinat spălării banilor bugetului destinat românilor de pretutindeni. Păcat!”, a scris pe Facebook Nina Ghiță, Vicepreședinte la Partidul Ecologist Român, citată de stiripesurse.ro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Virusul explodează din nou în Italia: numărul de infectări a trecut de 1.400 în ultimele 24 de ore

Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Luigi Di Maio, au anunțat o nouă ședință comună a guvernelor Italiei și României