in

Mihaela Moroșan, profesoară la o școală din Italia: ”Nu avem nici măcar un cadru didactic nevaccinat”

Mihaela Moroșan, cadru didactic la o școală din Italia, a spus la Digi24 că „99% din cadrele didactice sunt vaccinate în momentul de față” și că profesorii au preferat să se vaccineze „înainte de a fi vorba de green pass”, deoarece au o responsabilitate față de elevi.

Aceasta a mărturisit că este profesoară la o școală din Milano și că nu există niciun cadru didactic nevaccinat în instituția de învățământ: „În momentul de față, eu lucrez într-o școală foarte mare din Milano. Nu avem nici măcar un cadru didactic nevaccinat”.

În privința testării personalului din școli, Mihaela Moroșan a declarat că: „În momentul de față, avem un număr de teste care ne sunt puse la dispoziție de către sistemul sanitar, dar după cum se preconizează, nu vor mai fi valabile mai mult de două săptămâni. Ideea este ca toate cadrele didactice să fie vaccinate”.

Menajerele și badantele fără Green Pass vor fi SUSPENDATE. Cine va face controlul

Profesoara a subliniat că la demararea campaniei de vaccinare a cadrelor didactice, toți au dorit să se vaccineze pentru a nu pune în pericol sănătatea elevilor: „În Italia, eu țin minte, în martie-aprilie când au dat drumul la vaccinarea cadrelor didactice, dar toți voiam să ne vaccinăm, să avem posibilitatea să ne vaccinăm pentru a nu pune în pericol copiii noștri din clasele noastre. Cred că a funcționat ceva de tipul: nu am avut și atunci ne-am dorit”.

Mihaela Moroșan a povestit că anul trecut, în octombrie, clasa sa a fost prima închisă, pentru că unul dintre elevi fusese depistat pozitiv cu Covid. Copilul a avut nevoie de două luni de spitalizare.

„Anul trecut, în octombrie, clasa mea a fost un dintre primele clase închise la Milano pentru un copil cu Covid, copil care a rămas în spital 2 luni de zile și cu care noi vorbeam la telefon pe cât se putea și prin alte mijloace. Și atunci experiența pe care am trăit-o noi, ca personal, profesori, educatori ai acelei clase, nu ne-am pus problema în aprilie-mai când au dat drumul posibilității de a ne vaccina, nu ne-am pus prea multe probleme”, a spus profesoara.

Cadrul didactic a precizat că în Italia „a fost o informare făcută mult mai bine decât ceea ce s-a făcut în ultimele luni în România”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
vaccinare copii Italia

Italia, se pregătește vaccinarea în masă a copiilor de 5-11 ani. Bassetti: «Să înceapă imediat»

statul paralel Andrei Plesu

Eugen Șerbănescu: Confuziile dlui Pleșu privind statul paralel