in

Români care s-au opus mafiei la Roma: A crescut iar mândria în noi

Adrian Bogdan

Acum câteva zile la Roma doi români, proprietarii unui bar, s-au opus unui clan mafiot care le-a distrus barul. Presa italiană e plină de informații cu cele îmtâmplate.

Clanul Casamonica este la Roma cam ceea ce era sau mai bine zis este clanul Cămătarilor în București. Nu acceptă nici un fel de răzvrătire în zonele pe care le comandă. Dacă îți faci bar în acele zone, știi tu bine ce faci, nu?

Nu ai voie să comentezi, nu ai voie să servești pe altcineva înaintea lor, dacă ai avut norocul să-ți intre în bar. Trebuie să-ți iei căciula din cap și să pui portofelul pe masă ori de cîte ori membri clanului te vizitează.

Doar că cei doi români nu au procedat așa. Animați probabil de vreun fel de curaj carpatin, s-au opus celor din clanul Casamonica. Consecințele au fost drastice: barul distrus și zile de spitalizare.

Presa italiană aduce elogiu curajului celor doi. Că doar poliția nu prea are ce să facă în țara mafiei. Are mâinile legate.

Mai bine doi români curajoși, dacă se poate, să se răzvăteasă ei mai înainte, că după vom vedea noi dacă ne convine să fim cu ei.

Faptul e că la cîteva zile după cele întâmplate, barul celor doi români e plin de lume care a venit să admire cele două ciudățenii pline de așa de mult curaj.

Cât va dura admirația asta? Până se calmează un pic apele și reflectoarele mediatice se sting. Până atunci, când clanul Casamonica va dori răzbunare. Dacă de răzbunare va fi vorba în fața a doi români inconștienți mai degrabă, decât curajoși.

Unul dintre agresori nu are probleme să amenințe, chiar când este arestat

Oricum, gestul celor doi a făcut înconjurul țării și faptul că s-au răzvrătit e demn de jurnalul de seară pe canalele italiene de știri.

Nu s-a mai văzut așa ceva, doi străini să se pună cu mafia la Roma!

Dar nu este nici o mare problemă, eu sunt sigur de asta! Italia e plină de români, suntem peste un milion aici. Un milion jumatate, zic ultimele noutăți demografice.

Deci suntem o forță, nu?

Mai mult, ne-am organizat în asociații și mulțumim lui Dzeu, avem deja și reprezentanți în politica italiană!

Avem, nu senatori sau deputați încă, dar avem ceva consileri, avem oameni de nădejde în partide politice cum ar fi Lega Nordului. Cei care sunt pentru justiție, pentru dreptate, împotriva ilegalității, împotriva afacerilor murdare și a emigrației necontrolate!

Citeam pe Gazeta Românească ceva articole despre astfel de succese. Români care au acces direct la biroul lui Salvini (posibil prim ministru se spune zilele astea)..

Deci ce probleme ar putea să aibă cei doi români care s-au pus cu mafia la Roma, dacă noi avem așa de multă forță politică deja?

Cine ar îndrăzni să le facă rău acum, când asociațiile de români în Italia s-au îmulțit ca ciupercile după ploaie și altele noi se nasc zi de zi? Cu asemenea  leadership-uri consolidate în fiecare zi în rândul nostru?

Am văzut niște comentarii foarte vehemente pe Facebook de la astfel de asociații care se bat pentru drepturile românilor în peninsulă: dreptul la cultură, dreptul la justiție și reprezentare politică etc.

Și fac tot ce pot ele ca să fie cunoscută și existența noastră ca minoritate!? Aproape în fiecare oraș și orășel italian avem spectacole de muzică populară românească de acum, cel puțin o dată pe an!

Din acele comentarii deduc că aceste asociații nu vor sta cu mâna în sân și vor lua inițiativa, vor face ei ceva ca să facă masă comună în jurul celor doi ciudați de la Roma.

Când clanul Casamonica va dori răzbunare, va găsi un zid făcut de mii și mii de români care vor ridica vocea împotriva mafiei și în apărarea celor doi temerari, nu este așa?

Eu aș sta liniștit în locul celor doi, de acum românii în Italia contează, au voce, sunt uniți și nu le mai e frică de nici o mafie, de nici un clan!

Sunt absolut convins că la următoarea întâlnire a ascoiațiilor românești, între un mic și o bere, măcar când se schimbă discul cu manele, cei care conduc aceste asociații vor găsi timp și rost să discute un plan ca să fie alături de cei doi ciudați din Roma.

Și mai sunt convins și de fatul, că românii noștri din Lega Nordului nu mai au somn și au cerut deja audiență la Salvini pentru a discuta – cum poate politica, noua politică – să facă ceva concret pentru cei doi! Să-i apere cumva de clanul mafiot!

Eu sunt plin de speranțe!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Insieme per l’Athos, invito al convegno: “DAL SINAI ALL’ ATHOS. LA RINASCITA DELLA TRADIZIONE SPIRITUALE ESICASTA SULLA SANTA MONTAGNA- Secoli XIII-XIV”

Petiția ”badantelor” din Italia, aproape 5000 de semnături: ”Munca domestică a devenit noua formă de sclavie”