in

19 ani, arestat la Ancona pentru crimă

Echipa Mobilă din Ancona l-a arestat pentru omor pe Alexandru Bongiu, în vârstă de 19 ani. Bongiu, arestat pe 27 ianuarie, este acuzat de uciderea Mariei Lăcătuş, o cerşetoare româncă de 71 de ani găsită moartă sub un pod din Ancona pe 8 ianuarie. Femeia, văduvă şi fără copii, a fost găsită moartă cu faţa zdrobită de o pitară şi dezbrăcată de la torace în jos. Există suspiciunea că Bongiu a şi violat-o pe femeie înainte de a o ucide.

Bongiu, rezident la Ancona cu familia, este acuzat de omor voluntar în scop de jaf. Tânărul, care se pare că era beat, s-a certat cu femeia, după care a lovit-o în faţă cu o piatră mare. Apoi a jefuit-o de 800 de euro, bani strânşi de femeie din cerşit. Tânărul a fost incriminat şi de rezultatele testului ADN realizat pe fragmente de ţesut epitelial găsite pe borseta femeii ucise, abandonată de tânăr la mică distanţă de locul agresiunii. Cu banii furaţi băiatul a achiziţionat un calculator.

Tânărul, spun poliţiştii, a fost cooperant cu investigatorii, contribuind la găsirea documentului de identitate al Mariei Lăcătuş, pe care îl aruncase într- un tufiş. Bongiu a predat agenţilor computerul achiziţionat, arătând chiar şi documentele fiscale care atestau achiziţia.

Nu a fost uşor să se ajungă la Alexandru Bongiu, originar din satul Tîrgu, de doi ani în Italia. Nefiind un om al străzii (trăieşte cu mama, de profesie îngrijitoare, şi cu un frate într-o locuinţă situată la câteva sute de metri de locul delictului) şi neavând antecedente penale de niciun tip, nu era printre principalii suspecţi. Cu toate acestea, multe dintre cele 76 de mărturii culese din rândul oamenilor străzii îl indicau pe el.

După câteva contracte de muncă, Bongiu era şomer (lucrase ca instalator de panouri solare). Avea obiceiul de a frecventa oamenii străzii. Astfel, şi în seara de 7 ianuarie, în jurul orei 22, s-a dus sub podul unde oamenii fără adăpost dorm pe saltele improvizate pentru a căuta pe cineva.

Negăsindu-l, i-a cerut informaţii Mariei Lăcătuş, trezind-o din somn. Biata femeie i-ar fi răspuns urât şi cei doi au început să se certe. În timpul altercaţiei tânărul a lovit-o în faţă pe femeie cu un pietroi. Aceasta este reconstituirea efectuată pe timpul conferinţei de presă de chestorul din Ancona, Arturo De Felice.

După ce a lovit-o, bătrâna a căzut. Agresorul a simţit că femeia ţinea ceva sub bluză, a văzut borseta, şi pentru a-i tăia cureaua a dezbrăcat-o pe Maria de pantaloni şi chiloţi. Apoi a luat banii, a abandonat borseta, şi cu banii a cumpărat un calculator.

O ştire Ansa din 30 ianuarie spune că este verosimilă ipoteza că Alexandru Bongiu ar fi avut şi un raport sexual cu victima, dar nu sunt gata analizele medico-legale care să confirme acest fapt.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sistemul productiv italian creşte pe baza străinilor

Italia susţine necondiţionat intrarea României în Schengen