in

A împușcat o româncă în parcarea unui supermarket, italian condamnat la 15 ani de închisoare

Francesco Borgheresi, militarul care și-a împușcat mortal iubita româncă, pe Mihaela Apostolides, în mai 2020, în parcarea unui supermarket din Italia, a fost condamnat la 15 ani și două luni de închisoare, pentru omor.

Decizia instanței a stârnit, însă, revolta unei asociații care luptă pentru drepturile femeilor și care consideră pedeapsa „prea ușoară.

Mărturisirile italianului care a ucis-o pe Mihaela: ”După ce am apăsat pe trăgaci, mi-a spus TE IUBESC, dar nu m-am mai putut opri!”

„Încă o dată, rămânem cu gura căscată în fața unei sentințe prea ușoare pentru un feminicid. Iar pentru victimă există indiferență totală. Justiția, din păcate, nu este o balanță echilibrată.

De prea multe, se înclină în defavoarea femeilor, care sunt de două ori victime: ale violenței bărbaților și ale justiției. Dacă nu acum, atunci când?”, se întreabă reprezentanții Asociației din Cuneo, după sentința pronunțată vinerea trecută – în primă instanță – care l-a condamnat pe Francesco Borgheresi la 15 ani și două luni de închisoare, pentru uciderea Mihaelei Apostolides, o româncă în vârstă de 43 de ani.

Detalii șocante: Italianul care a împușcat-o pe Mihaela Apostolidis a fost crescut într-o sectă, abuzurile sexuale erau ceva normal

Crima a avut loc în după-amiaza zilei de 22 mai 2020, în parcarea unui supermarket din Cuneo.

„Omul plecase din Toscana spre iubita lui înarmat. După cumpărături, a împușcat-o de 4 ori, apoi a mărturisit crima. Toate acestea nu sunt considerate crimă cu premeditare, de parcă ar fi normal ca o persoană să facă o călătorie, având la el arme și trei cutii de miniție, pentru a întâlni o fată.

S-au spus multe despre el: copilărie grea, trăită în comunitate, orbit de gelozie, motive clasice pentru a justifica nejustificabilul. Nimeni nu s-a gândit vreodată la victimă, Mihaela Apostolides, să povestească sau să investigheze dificultățile copilăriei ei, motivele pentru care s-a mutat din România în Italia, pentru a lucra într-un club de noapte.

Ca întotdeauna, toate circumstanțele atenuante sunt pentru el: gelozia, nu suporta că ea are pe altcineva și cerea bani. Dar victima?”, se mai arată în mesajul Asocieției.

Cristina Clerico, avocat și consilier municipal la Cuneo, spune că, de multe ori, „bărbatul nu acceptă să fie părăsit și sunt persoane care transformă abandonul în violență”.

„Se întâmplă pentru că, într-un mod formal, cândva, și în mod subtil, astăzi, este acceptată superioritatea fizică a bărbatului asupra femeii”, a declarat Clerico, potrivit La Stampa.

„După ce am apăsat pe trăgaci, mi-a spus <te iubesc>, dar nu m-am mai putut opri!”, a mărturisit Francesco Borgheresi, militarul italian care, în după-amiaza zilei de vineri, 22 mai, a ucis-o cu sânge rece pe iubita lui, Mihaela Apostolides. Bărbatul a tras patru focuri de armă.

Potrivit lettoquotidiano.it, două dintre gloanţe au nimerit-o în piept pe româncă, în timp ce un altul a ricoșat şi l-a rănit pe criminal la mâna stângă. După ce a comis asasinatul, bărbatul a sunat la poliție, apoi i-a aşteptat pe agenți în maşină, în parcarea centrului comercial din Cuneo, lângă trupul neînsufleţit al femeii.

Italianul a omorât-o pe Mihaela din gelozie

În timpul audierilor, bărbatul de 41 de ani a declarat că a ucis-o pe româncă din gelozie.

Miliarul descoperise că femeia l-ar fi înșelat cu un bărbat de 50 de ani, din Cuneo. Așa că a decis să se răzbune. „Ne-am certat, ea mi-a cerut mulți bani, chiar și în perioada carantinei. Și a fost și cu alții, știu. Nu am mai putut să rezist și mi-am pierdut mințile”, a spus italianul în timpul audierilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
tatal fetitei ucise arad

Tatăl fetiţei ucise la Arad munceşte în străinătate: „Sunt copleșit de durere”

Bătrână ucisă la Milano pentru 40 de euro, ucigașii i-au cheltuit pe bere