Menu
in

Fetiță de 13 ani, cu părinții în Italia, doar cu bunica, s-a ars încercând să aprindă focul cu benzină

O fetiţă de 13 ani din localitatea ieşeană Ţibana a ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi pe mână. Copila a încercat să aprindă focul cu benzină. Aceasta locuia cu bunica sa, părinţii fiind plecaţi la muncă în Italia, scrie Ziarul de Iași.

 „Prin apel la 112 am dirijat la faţa locului elicopterul SMURD. Momentul a fost descris dramatic de cei din casă. Astfel fetiţa a fost preluată şi tratată pentru durere şi arsuri.

A fost adusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii, am anunţat inclusiv managerul spitalului şi chirurgia plastică.

Sperăm într-un prognostic favorabil din punct de vedere funcţional pentru că cel vital are toate şansele să fie unul favorabil”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Fetiță în genunchi pe coji de nucă, român din Italia judecat pentru rele tratamente

A încercat să aprindă focul cu benzină

Medicii spun că fetiţa are arsuri de gradul II, pe aproximativ 7% din corp, însă nu îi este pusă viaţa în pericol.

”A suferit arsuri prin flacără la nivelul feţei şi membru superior, circular, când a aprins focul şi a pus benzină. E fără arsuri de căi aeriene, stabilă respirator şi hemodinamic.

Va fi internată în unitatea funcţională pentru arşi pentru explorare şi terapie specifică în blocul operator, în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de arsură”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]
Exit mobile version