in

Ademenite cu promisiunea unei vieţi de lux în Occident, zeci de tinere au ajuns să fie forţate să se prostitueze în Italia

Patru români sunt acuzaţi că au forţat minore se prostitueze în străinătate, după ce reuşeau să le ia din România cu promisiunea unei vieţi de lux în Occident. Metoda pe care o foloseau este inedită, scrie Adevărul.

Erau vizate fetele cu concubini săraci

Tribunalul Brăila a plasat sub control judiciar patru persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism în formă continuată. Aurelian Gorgovan, Stan Cristian Gică, Vasilica Avram şi Tudoriţa Avram sunt acuzaţi că racolau tinere şi adolescente, pe care le exploatau sexual pe teritoriile mai multor state europene. Liderul grupului identifica bărbaţi cu o situaţie materială modestă, dispuşi să-l ajute la desfăşurarea unor activităţi (conducători auto, mecanici) contra unor sume modice de bani. Acestor persoane li se oferea posibilitatea de a-şi stabili domiciliul cu forme legale într-unul dintre imobilele sale.

Cele două surori ale liderului aveau rolul de a recruta concubinele acestor persoane, precum şi alte persoane de sex feminin pe care le cunoşteau prin intermediul acestora, prezentându-le ca atractivă, din punct de vedere financiar, activitatea de prostituţie practicată pe teritoriul Italiei.

Ademenite în industria sexului

Ulterior, cei patru le iniţiau pe fete în activitatea de practicare a prostituţiei.  ”Inculpaţii se ocupau de achiziţionarea biletelor de călătorie ale persoanelor vătămate, pe care le însoţeau în Italia, unde le găzduiau într-un imobil şi le iniţiau în activitatea de practicare a prostituţiei, prin promovarea acestora pe site-uri de specialitate sau prin familiarizarea cu zonele situate ” la stradă”, au stabilit anchetatorii. De pe teritoriul României, liderul conducea întreaga activitate, fiind încunoştinţat telefonic de către concubina sa cu privire la program şi la sumele obţinute de fete din activitatea de prostituţie. Sumele de bani obţinute îi erau expediate individului de către una dintre surorile sale, care se ocupa de partea financiară a activităţii de proxenetism, utilizând diferite sisteme de transfer monetar.

Deşi proxeneţii lăsau impresia că înlesnesc tinerelor practicarea prostituţiei, în baza unei înţelegeri de împărţire în mod egal a banilor obţinuţi în acest mod, după ce fetele ajungeau în străinătate, membrii grupării le reţineau documentele de identitate, le luau aproape toţi banii sub pretextul diferitelor cheltuieli şi le cereau să respecte condiţiile oferite de ei, altele decât cele stabilite în România. ”În cazul în care tinerele refuzau să mai practice prostituţia în baza înţelegerilor iniţiale, membrii grupării recurgeau la ameninţări şi jigniri, precum şi la pretinderea unor datorii deja achitate”, susţin procurorii DIICOT Brăila.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În ziua de Crăciun va sosi în România, prin Vama Nădlac, prima tranşă de vaccin anti-COVID

Cadoul Italiei de Crăciun: un camion cu primele 9.750 de doze de vaccin anti-Covid