in

Cadoul Italiei de Crăciun: un camion cu primele 9.750 de doze de vaccin anti-Covid

Primele 9.750 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au ajuns în Italia.

Primul camion cu vaccinurile fabricate de Pfizer și BioNTech a intrat pe teritoriul italian, pe la punctul de frontieră Brennero, venind din Belgia. Însoțit de carabinieri, vehiculul se îndreaptă acum spre spitalul Spallanzani din Roma.

De la spitalul din Roma, containerele – programate pentru a menține temperatura la minus 70 de grade – vor fi distribuite Regiunilor, sub escorta armatei.

O parte din containere vor fi transportate de Spallanzani la portul militar Pratica di Mare unde 5 avioane vor ajunge în cele mai îndepărtate destinații. Celelalte loturi vor fi trimise către destinațiile respective pe uscat, însoțite de 60 de vehicule și 250 de soldați.

Vaccinarea, în Italia, va începe pe 27 decembrie, ca și în restul Uniunii Europene. Va fi o vaccinare demonstrativă pentru 10 mii lucrători din sănătate care au făcut programări spontane.

În următoarele săptămâni, vor ajunge cel puțin 300.000 de doze pe săptămână. Pe parcursul anului, vor sosi 26 de milioane de doze.

Pe 6 ianuarie, Ema – Agenția Europeană pentru Medicamente – ar trebui să aprobe cererea de autorizare a companiei Moderna, care ar trebui să livreze în Italia circa 11 milioane de doze în 2021.

În schimb, examinarea vaccinurilor AstraZeneca de la care Italia se așteaptă la aproximativ 40 de milioane de doze este programată pe data de 12 ianuarie.

Vaccinul va merge, inițial, către lucrătorii din domeniul sănătății și lucrătorii și oaspeții caselor pentru bătrâni, apoi către vârstnicii peste 80 de ani și apoi se va deplasa treptat la grupele de vârstă mai mici de la 79 de ani și mai puțin și la populația „cu cel puțin o boală cronică”. Produsul Pfizer a fost autorizat pentru utilizarea asupra persoanelor peste 16 ani.

Vaccinul Pfizer funcționează – ca și Moderna – cu o tehnologie complet inovatoare bazată pe ARN messenger sau mRna. Funcția sa este de a transfera informații genetice în celulele care „învață” corpul să răspundă la atacul agentului infecțios Sars-CoV-2. Nu există riscul ca ARN-ul să se integreze cu ADN-ul uman. Odată ce livrează mesajul, ARN-ul dispare.

Vaccinul Pfizer – la fel ca celelalte – nu poate fi rezervat de privați: distribuția este organizată central de către guvern. Va fi gratuit pentru toată lumea.

Vaccinul Pfizer este deja distribuit în mai multe țări. Efectele secundare înregistrate sunt în prezent complet neglijabile: în 2-4% din cazuri s-au observat oboseală, febră, cefalee, dureri musculare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
prostituata

Ademenite cu promisiunea unei vieţi de lux în Occident, zeci de tinere au ajuns să fie forţate să se prostitueze în Italia

Magistrat italian, avertisment șoc: „Cine refuză să se vaccineze, poate fi concediat”