in

Magistrat italian, avertisment șoc: „Cine refuză să se vaccineze, poate fi concediat”


Magistratul Raffaele Guariniello, fost procuror șef la Torino, a explică că „protejarea sănătății înseamnă vaccinarea cât mai multor persoane”. „Nu este o indicație „morală ”, este ceea ce prevede legea”. Și conform Legii consolidate privind siguranța la locul de muncă „există riscul încetării raportului de muncă” în caz de refuz.

„Oricine nu se vaccinează poate fi concediat. Nu este o indicație„ morală ”, este ceea ce prevede legea.”

Acesta este punctul de vedere al magistratului Raffaele Guariniello cu privire la vaccinul la locul de muncă.

Într-un interviu acordat la „Il Fatto Quotidiano”, a explicat că „protejarea sănătății înseamnă vaccinarea cât mai multor persoane.” Guariniello a citat Legea consolidată privind siguranța muncii care, în aceste cazuri, ar prevedea chiar concedierea lucrătorului.

„Eliminarea temporară a lucrătorului”

Pe de o parte, spune magistratul, există „principiul prin care nimeni nu poate fi obligat la tratament medical decât prin lege, prevăzut de Constituție”.

Dar, în opinia sa, dispoziția legală în acest caz există într-adevăr acolo și ar fi Legea consolidată privind siguranța la locul de muncă, unde „solicită angajatorului să ofere vaccinuri eficiente acelor lucrători care nu sunt deja imuni la agentul biologic, să fie administrat de medicul competent”.

Și, continuă juristul, „aceeași regulă impune angajatorului„ îndepărtarea temporară a lucrătorului ”în caz de nepotrivire pentru locul de muncă„ la recomandarea medicului competent”.

„Încetarea raportului de muncă”

Pentru Guariniello, în cazuri extreme, concedierea ar putea fi justificată.

Deoarece legea prevede „obligația de a-l îndepărta pe muncitor și de a-l încadra într-un alt loc de muncă, dar numai „acolo unde este posibil”.

Curtea Supremă consideră că această obligație nu poate fi considerată încălcată atunci când mutarea lucrătorului în companie nu este compatibilă cu structura organizatorică stabilită de companie.

Pe scurt – conchide juristul – „angajatorul este obligat să pregătească măsuri organizatorice pentru protejarea muncii, dar dacă acest lucru nu este posibil, relația de muncă este sub risc”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cadoul Italiei de Crăciun: un camion cu primele 9.750 de doze de vaccin anti-Covid

Italia, femeie acuzată că i-a ucis pe părinții iubitului ei, rămășițele descoperite în interiorul a trei valize, învelite în celofan şi legate cu bandă adezivă