in

Au bătut un hoț român și l-au lăsat fără splină, polițiști italieni condamnați la închisoare

Foto LaPresse/Giordan Ambrico 09/03/2018, Torino (Italia) Cronaca Omicidio suicidio Via Coppino Nella foto: polizia Photo LaPresse/Giordan Ambrico March 09, 2018 , Torino( (Italy) News suicide murder Coppino street In the pic: police

Doi polițiști au fost condamnați la închisoare de tribunalul din Florența, la 4 ani și, respectiv, 3 ani și 2 luni, pentru că au lovit un hoț în timpul fugii sale.

Potrivit acuzării, agentul care a primit pedeapsa mai mare l-a lovit pe hoț cu o lovitură în partea laterală, determinând ruperea splinei. Celălalt polițist a fost acuzat că a întocmit un raport fals pentru a „acoperi” violența asupra fugarului.

Ambii erau în serviciu la secția de poliție din Empoli. Procurorul Giacomo Pestelli, care a întocmit rechizitoriul, a cerut să fie condamnați la 15, respectiv 6 ani.

  Faptele datează din 2013. Cei doi polițiști urmăreau o bandă specializată în furturi pe șantiere când au descoperit unde erau depozitate mărfurile furate, la Bagno a Ripoli (Firenze).

În timpul intervenției, potrivit acuzării, infractorul, un român de 50 de ani, a fost lovit de polițist de mai multe ori cu picioarele în partea stângă, suferind răni la o tâmplă, fractura unei coaste și ruperea splinei.

Bărbatul de 50 de ani a acuzat dureri severe la scurt timp după ce a fost dus la secția de poliție, apoi a fost operat de urgență.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Verbania, român descoperit că era proprietarul a 80 de mașini, nu a putut să justifice cum a intrat în posesia acestora

Femeie de afaceri româncă din Italia, vrea să angajeze 16 lucrători, dar nu reușește: „Preferă să încaseze ajutorul social”