in

Femeie de afaceri româncă din Italia, vrea să angajeze 16 lucrători, dar nu reușește: „Preferă să încaseze ajutorul social”

Fărmă de curățenie, caută șaisprezece lucrători, dar nu îi poate găsi. Mulți au venit la discuții, dar sunt cei care preferă să lucreze câteva luni pentru a primi apoi ajutor de șomaj, sau cei care vor să muncească la negru, pentru a nu pierde „venitul de cetățenie”.

Mikela Group srl este o companie binecunoscută din Senigallia (provincia Ancona) care se ocupă de curățenia în diverse sectoare.

A fost fondată de Mihaela Rujoiu, fostă membră în consiliul străinilor din localitate. A venit din România în 1991. A început imediat să lucreze ca femeie de serviciu, în ciuda studiilor făcute în țară, scrie Leggo.

A fondat apoi compania care are 15 angajați și are acum nevoie de 16 colaboratori pentru a lucra alături de personal instruit, pentru a-i instrui și a-i angaja apoi pe termen nedeterminat. Vrea să ofere un loc de muncă sigur și stabil, dar nimeni nu vrea.

„Am nevoie urgentă să găsesc acești oameni pentru sectorul hotelier – explică antreprenoarea – unii dintre ei sunt necesari imediat, alții din martie, e nevoie de bărbați, pentru că există și geamurile exterioare ale hotelurilor care trebuie curățate, pe lângă cele interioare. Am nevoie de oameni serioși, cu dorință de muncă ».

Totuși, din persoanele venite la selecții nu a reușit să angajeze pe nimeni. „Am avut oameni care doreau să lucreze ilegal – adaugă ea – dar eu fac contracte, nu există nicio cale să păstrez un angajat care nu este în regulă. Au fost cei care au venit pentru cetățenie și care nu vor să-l piardă, sau cei care au fcut cerere pentru acest venit și riscau să nu-l mai obțină, dacă au un loc de muncă. Nu mai vorbim de cei care cer să muncească doar câteva luni pentru a-și asigura șomajul ».

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Au bătut un hoț român și l-au lăsat fără splină, polițiști italieni condamnați la închisoare

Terenuri gratis la Bacău, pentru tinerii care se întorc din străinătate. Primăria acordă 300 mp pentru construirea unei locuinţe