in

Terenuri gratis la Bacău, pentru tinerii care se întorc din străinătate. Primăria acordă 300 mp pentru construirea unei locuinţe

La Bacău, primăria a decis să pună capăt exodului tinerilor și să-i atragă pe cei plecați să se întoarcă acasă.

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, aduce la cunoştinţa persoanelor interesate că, prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Bacău nr. 449 din 23.12.2019, a fost aprobat Regulamentul privind regimul atribuirii gratuite, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în proprietatea municipiului Bacău, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2003.

În condiţiile legii şi a acestui regulament, pot depune cereri pentru atribuirea unui teren în suprafaţă de 300 mp pentru construirea unei locuinţe, persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:

– să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi şi 35 de ani neîmpliniţi la data depunerii cererii;

– să aibă o singură cerere depusă, în nume propriu sau împreună cu soţul/ soţia;

– să aibă cetăţenie română şi domiciliul în municipiul Bacău;

– solicitantul şi soţul/ soţia, după caz, să nu fi avut sau să nu deţină în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe atât în Bacău, cât şi în alte localităţi.

Pentru dovedirea îndeplinirii condiţiilor precizate mai sus, solicitanţii vor depune următoarele documente:

– cererea tip, potrivit modelului aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Bacău nr. 449 din 23.12.2019;

– copie xerox a certificatului de naştere al solicitantului, soţului/ soţiei, copiilor, după caz;

– copie xerox a actului de identitate al solicitantului, soţului/ soţiei, după caz;

– copie xerox a certificatului de căsătorie, după caz;

– declaraţia solicitantului şi a soţului/ soţiei, după caz, autentificată la notarul public, pe proprie răspundere, precum că nu a avut sau că nu deţine în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe atât în Bacău, cât şi în alte localităţi;

– copia actelor de studii ale solicitantului şi soţului/ soţiei, după caz;

– documente din care să rezulte situaţia locativă (cu chirie, la părinţi sau alte cazuri).

În plus faţă de aceste documente, persoanele interesate, în vederea efectuării evaluării punctajului deţinut, pot depune şi:

– extras de cont cu economiile personale (depozit bancar deschis pe numele solicitantului, soţului/ soţiei, după caz sau orice alte documente relevante pentru dovedirea veniturilor); pentru extras de cont cu economii personale de minim 8.000 de lei, se acordă punctaj suplimentar;

– certificat de încadrare în grad de handicap, dacă este cazul.

În situaţia în care cererile sunt considerate eligibile, înainte de data aprobării în Consiliul Local al Municipiului Bacău a propunerii de atribuire, solicitantul are obligaţia actualizării dosarului.

Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Bacău nr. 449 din 23.12.2019 care cuprinde Regulamentul şi anexele acestuia (model cerere, criterii suplimentare, proiecte locuinţe) poate fi lecturată inclusiv pe site-ul: Municipiul Bacău – Consiliul Local – Hotărâri ale Consiliului Local – 2019, link: https://municipiulbacau.ro/anunt-casa-fiecare-tanar/

Proiectul “O Casă pentru Fiecare Tânăr” a fost iniţiat de către primarul municipiului Bacău în luna decembrie 2019, Primăria Bacău oferind celor care întrunesc condiţiile necesare câte 300 mp de teren pentru a-şi contrui o casă proprietate personală.

Proiectul “O Casă pentru Fiecare Tânăr” a primit votul Consiliului Local Bacău pe data de 23 decembrie 2019, când au fost aprobate:

– Regulamentul privind atribuirea gratuită a suprafeţelor de teren pentru construirea de locuinţe;

– Trecerea din domeniul public în domeniul privat a suprafeţei de 42 de hectare care va fi lotizată (teren situat pe str. Poligonului);

– Sumele necesare pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal care va reglementa dezvoltarea urbanistică a viitorului cartier.

Pentru acest proiect autoritatea locală oferă GRATUIT:

– 42 de hectare de teren pe strada Poligonului care vor fi lotizate în 855 de loturi a câte 300 mp;

– infrastructură (străzi şi reţea de utilităţi publice);

– 3 tipuri de proiecte de casă (parter, parter + mansarda, parter + etaj);

– creşă, grădiniţă, parc.

Bacăul se confruntă cu o problemă importantă: exodul tinerilor către Bucuresti, dar şi către Europa, şi nu numai. Prin proiectul “O Casă pentru Fiecare Tânăr” se oferă tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani posibilitatea de a rămâne în Bacău, să-şi întemeieze aici o familie. În acelaşi timp se dă un semnal clar tinerilor băcăuani care au plecat în străinătate că se pot întoarce acasă.

Cosmin Necula, primarul Bacăului

„Bacaul, la fel ca alte orase din tara, se confrunta cu un nedorit exod al tinerilor. Ei sunt viitorul comunitatii noastre si cred ca trebuie sa facem tot ceea ce putem pentru a le oferi motive sa nu plece din Bacau sau chiar sa revina acasa. Proiectul ,,O casa pentru fiecare tanar” a fost gandit tocmai pentru acest lucru. Primaria Bacau va acorda teren GRATUIT pentru constructia unei case tinerilor cu varsta pana in 35 de ani. Avem la dispozitie 42 de hectare de teren pe strada Poligonului din Bacau, la iesirea spre Onesti.

Primaria va asigura gratuit si infrastructura – caile de acces si retelele de utilitati. De asemenea, proiectele de casa vor fi puse gratuit la dispozitia celor interesati. Tot noi vom construi in noul cartier spatii de odihna si relaxare, o cresa si o gradinita. In zilele urmatoare voi reveni cu mai multe detalii despre acest proiect.” a declarat primarul Necula.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Femeie de afaceri româncă din Italia, vrea să angajeze 16 lucrători, dar nu reușește: „Preferă să încaseze ajutorul social”

Roma, trei românce, mamă, fiică și nepoată, lovite în plin de un microbuz