in

Român bătut crunt de doi polițiști în Italia, i-au rupt splina. Procurorii cer ani grei de pușcărie pentru agenți

„Polițiștii m-au bătut”, a declarat românul medicilor, când a fost internat cu ruptură de splină. Acum agenții care l-au bătut riscă ani grei de închisoare.

Incidentul a fost raportat de medicul de gardă de la camera de urgență a spitalului, care a întocmit fișa persoanei vătămate.

Procuratura a deschis un dosar și acum, la procesul care se desfășoară la Florența, procurorii cer pedepse cu închisoarea pentru polițiști, anunță La Nazione.

15 și 6 ani de închisoare: acestea sunt cererile formulate de procurorul Giacomo Pestelli de la parchetul din Florența împotriva a doi superintendenți de poliție ai secției de poliție Empoli, judecați pentru acuzațiile de vătămări corporale grave, pentru unul dintre ei, și fals în acțiunea publică pentru ambii.

Faptele din anchetă datează din 2013, când cei doi polițiști au intervenit pentru arestarea unui cetățean român prins în flagrant în timp ce fura dintr-un șantier de construcții. Cu această ocazie, potrivit rechizitoriului, un polițist l-a pus la pământ mai întâi și apoi l-a lovit cu piciorul pe român, determinând ruperea splinei. Apoi, împreună cu colegul său, același polițist ar fi falsificat raportul intervenției.

Cel care semnalat episodul și a determinat începerea urmăririi penale, a fost doctorița de la camera de urgență a spitalului San Giuseppe din Empoli. Ea a întocmit fișa bărbatului rănit, care a fost însoțit la spital de aceiași polițiști.

Cetățeanul român, căruia i-a fost îndepărtată splina, i-a spus medicului „m-a bătut poliția”, făcând gestul unui pumn lovind în palmă. În raport, însă, poliția a susținut că hoțul a căzut peste materiale de construcție ascuțite în timp ce era blocat. “Când un infractor este în mâinile statului, statul trebuie să-l protejeze întotdeauna și în orice caz, iar aici a existat doar violență gratuită”, a afirmat procurorul în timpul rechizitoriului. Procesul a fost amânat până pe 27 noiembrie, când vor fi discutate apărările inculpaților. Niciunul dintre cei doi polițiști, care sunt operativi și astăzi, nu a fost supus vreunei măsuri de siguranță în timpul anchetei.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Declarații incredibile. Alexandra Măceşanu ar fi fost văzută de două românce în Italia. «A intrat la mine în bar» VIDEO

Publicații financiare dau sfaturi pensionarilor italieni care vor să se mute în România: „La o pensie de 20.000 de euro, plătiți 10% impozit”