in

Gallarate, o româncă a bătut o polițistă pentru o amendă rutieră. Viceprimarul: «Așa ceva nu este acceptabil»

Agenta de la poliția locală din Gallarate (Provincia Varese) a fost externată cu zece zile de prognoză pentru vindecare. A fost bătută de o româncă în dimineața de 27 iunie: după ce a amenințat-o și insultat-o, i-a dat un pumn în piept.

Agenta se afla într-un serviciu de patrulare cu un coleg, și s-a oprit pe via Leonardo Da Vinci pentru a vedea ce se întâmplă cu o mașină aflată în pană. Din mașina respectivă a coborât o româncă, foarte nervoasă, fluturând o amendă pentru staționarea interzisă pe care o găsise pe parbriz și urlând la agenți. Apoi s-a dus la polițistă și i-a dat cu toată puterea un pumn în piept.

S-a dat alarma, a intervenit altă patrulă și românca a fost reținută și aoi denunțată în stare de libertate pentru lovire și ultraj. Agenta rănită a fost dusă la urgențe la spitalul Sant’Antonio Abate din Gallarate, unde i s-a diagnosticat un traumatism vindecabil în 10 zile.

«Nu este acceptabil ca un agent să fie atacat în mijlocul străzii în timp ce își exercită atribuțiile», a comentat viceprimarul și consilierul pentru siguranță, Francesca Caruso. «Este rușinos că există cetățeni, sancționați în mod legitim, care ajung nu numai să insulte și să amenințe, ci chiar să folosească violența. Sunt alături de agentă, mai întâi ca femeie, apoi ca vice-primar responsabil cu siguranța.»

La rândul său, primarul Andrea Cassani (Lega Nord) a spus că speră ca instanța să emită o pedeapsă justă pentru cine insultă, amenință și chiar atacă polițiștii locali.

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«După ce ţi-ai îngropat părinţii, nu mai ai de ce să vii în România», scrisoarea emoționantă a unui român din străinătate

Ce decizie a luat italianul Bulla: ”Nu vreau să mor cu banii în bancă”