in

Autocar răsturnat în Toscana, MAE confirmă: nu există cazuri de cetățeni români implicați în accident

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, joi, că autoritățile locale nu au informat oficiul consular că ar fi cetățeni români printre persoanele implicate în accidentul din Italia, unde un autobuz s-a răsturnat într-o prăpastie între orașele Siena și Florența. Singura confuzie, spun unele surse, ar fi că un cetățean moldovean ar avea dublă cetățenie, dar și în acel caz nu a fost nevoie de internare sau de îngrijiri medicale.

Italia, autocar cu 60 de turiști la bord s-a răsturnat într-o râpă: un mort și mai mulți răniți

„Consulatul General al României la Bologna urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 22 mai, în regiunea italiană Toscana. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia persoanelor afectate. Până la acest moment, autoritățile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la acest accident”, au informat reprezentanții MAE, printr-un comunicat de presă.

„Consulatul General al României la Bologna monitorizează cu prioritate situația și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, se mai precizează în comunicat.

 

Operațiune de amploare: sechestru pe 1600 de mașini, înregistrate pe numele a șase români, folosite pentru sute de jafuri în Europa

Votul din 26…PUTEREA EXEMPLULUI