in

Avocat italian bătut până la moarte și jefuit de un român: o sticlă cu bere l-a trădat pe criminal, care se grăbea să fugă în România

Știri Italia: Avocat italian bătut până la moarte și jefuit de un român. Bătrânul fusese prins acasă și bătut până la moarte pentru un jaf. A avut puterea să sune un vecin și să lase un mesaj vocal, dar nu a fost ascultat decât a doua zi. A murit în urma unei hemoragii cerebrale grave după patru zile. Amprentele digitale ale criminalului au fost decisive.

Era o sticlă de bere pe care mai rămăseseră urme de salivă. Un test ADN extras de investigatori a confirmat suspiciunile anchetatorilor, scrie Corriere della Sera.

Avocat italian bătut până la moarte și jefuit de un român

Este vorba despre un muncitor agricol român de 27 de ani care l-a jefuit și ucis pe avocatul Salvatore Laudani, care a fost bătut până la moarte în vila sa din Castel di Iudica, lângă Catania, în noaptea de 4 spre 5 septembrie și care a murit după patru zile de agonie.

El a fost arestat în această dimineață de carabinierii de la Unitatea de Investigații din Catania și de cei de la Compania Palagonia pentru tâlhărie calificată și omor.

Tâlharul, care locuiește în prezent în provincia Caltanissetta și care închiriase în trecut o cabană de la victimă, împreună cu câțiva prieteni, luase o bere cu el în seara atacului și lăsase sticla în dormitorul victimei. O greșeală fatală, care s-a dovedit neprețuită pentru anchetatori.

Italia, profesor de gimnaziu găsit înjunghiat mortal în curtea școlii: ”L-au ucis ca pe un câine”

Românul cunoștea bine proprietatea bărbatului

În seara crimei, acesta a intrat în casa de la țară a avocatului, care nu mai practica de ani de zile. Cunoștea bine proprietatea bărbatului, întrucât locuia la mică distanță, așa că ar fi reușit să pătrundă în casa în care bătrânul își petrecea săptămânal zile întregi singur, îngrijindu-și grădina și animalele.

Avocatul a auzit zgomote suspecte și s-a ridicat să verifice. Tâlharul l-a confruntat și l-a bătut cu sălbăticie, apoi l-a imobilizat cu bandă adezivă pe pat, probabil pentru a-l determina să-i spună dacă are bani. Victima, îngrozită, i-ar fi dezvăluit românului unde ținea 12.000 de euro.

Atacatorul a fugit apoi, lăsându-l pe bătrân sângerând pe podea. Laudani s-a grăbit să avertizeze cuplul căruia îi închiriase recent cabana. Într-un mesaj dramatic înregistrat de secretara telefonului, el le-a cerut ajutorul vecinilor săi, dar aceștia nu i-au auzit cuvintele decât în dimineața următoare. Ei sunt cei care îl găsesc întins pe jos, într-o baltă de sânge, agonizând. A murit în urma unei hemoragii cerebrale grave după patru zile.

Voia să fugă în România

Carabinierii, chemați de cuplu, au găsit casa complet răvășită și au început să investigheze, începând cu foștii chiriași ai victimei. În special tânărul de 27 de ani, care avea mai multe condamnări anterioare pentru violență. Interceptările și investigațiile tehnice oferă primele rezultate.

Apoi a venit rezultatul ADN, care nu a lăsat niciun dubiu, chiar dacă cazul ar putea avea noi evoluții. Românul, care a ajuns în cătușe în timp ce se urca într-un autobuz pentru a se întoarce în țara sa, nu ar fi acționat singur. Militarii continuă să lucreze asupra unei posibile complicități.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 9 In medie: 4.1]

Patriarhul Daniel laudă contribuția celor peste 1 milion de români din Italia la progresul societății italiene

Doliu în Poliția Română: Chestorul Dan Fătuloiu a murit subit la 66 de ani. A făcut infarct