in

Patriarhul Daniel laudă contribuția celor peste 1 milion de români din Italia la progresul societății italiene

Români în Italia – Patriarhul Daniel îi laudă pe românii din Italia – Noul Ambasador al Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, s-a aflat miercuri în vizită de prezentare la Patriarhia Română. Cu această ocazie, Patriarhul Daniel a avut cuvinte de laudă pentru românii din Italia

Vizita ambasadorului la Patriarhie

În data de 5 octombrie 2022, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe noul Ambasador al Republicii Italiene în România, Excelența Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, anunță un comunicat citat de basilica.ro.

Domnul Ambasador Mangoni a mulţumit pentru primire şi a subliniat importanța întâlnirii cu o personalitate proeminentă a României, în persoana Preafericirii Sale. Excelența Sa a menționat că unul dintre obiectivele importante ale mandatului său este acela de-a continua și consolida relațiile dintre România și Italia, în plan economic, social și cultural.

Patriarhul Daniel cere românilor din diaspora „să fie permanent în legătură cu cei dragi rămași în ţară”

Patriarhul Daniel îi laudă pe românii din Italia

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a amintit despre prezența celor peste un milion de români în Italia și de contribuția acestora la progresul societății italiene, precum și de cooperarea la nivel bisericesc între Patriarhia Română, respectiv, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, și Biserica Romano-catolică.

În acest sens, Patriarhul României a subliniat importanța dimensiunii culturale și a celei religioase, inclusiv, prin acordarea de burse de studii în teologie pentru studenții români. Acestea contribuie la promovarea unei pastorații relevante în cadrul comunităților ortodoxe românești din peninsula italică, în contextul actual.

Patriarhul Daniel, îndemn de Paști pentru românii din diaspora: „Să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc acum” – VIDEO

„Imaginea românilor în Italia s-a schimbat, datorită păstorilor lor spirituali”

În cadrul întrevederii, domnul ambasador a subliniat faptul că percepția poporului italian privind pe românii aflați temporar sau definitiv în Italia s-a schimbat pozitiv în ultimele două decenii, în special, datorită păstorilor lor spirituali. Astfel, comunitatea românească din Italia este percepută ca una dinamică, fiind un exemplu de integrare în societatea italiană.

Imaginează-te la Roma. Pe lângă tine trece o mămică, de mâna ei un copil. Mămica spune „Dacă nu eşti cuminte te dau la români”

În încheiere, Patriarhul României a menționat prezența unor comunități de italieni, în România, care contribuie, cu experiența lor, la dezvoltarea unor proiecte în beneficiul comunităților locale, inclusiv, prin promovarea unei culturi a voluntariatului, în special în rândul tinerilor, fiind promovate altruismul și solidaritatea în contrast cu individualismul din societatea actuală.

Apelul ambasadorului George Bologan: ”Astfel de fapte deplorabile să nu afecteze imaginea comunității românești din Italia”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
moare videoconferinta italia

Italia, tânăr de 32 de ani a murit sub privirile îngrozite ale colegilor, conectați la o videoconferință de muncă

avocat italian batut jefuit roman

Avocat italian bătut până la moarte și jefuit de un român: o sticlă cu bere l-a trădat pe criminal, care se grăbea să fugă în România