in

Badanta și bătrâna rănite în explozie la Belluno, întreprinzătorul care le-a salvat: „Oricine ar fi făcut ceea ce am făcut eu, nu sunt erou”

În acest moment, condițiile îngrijitoarei române internate în condiții foarte grave la Centrul pentru Arsuri al spitalului din Padova rămân neschimbate.

Femeia, pe nume Carmen Szabo, 53 de ani, a fost victima exploziei care a avut loc din cauza unei scurgeri de gaze, joi 6 mai, în casa unde lucra, în Sorriva, provincia Belluno, casa din proprietatea familiei Fontana.

Carmen a suferit arsuri de gradul II și III pe 70% din suprafața corpului. Ea este în ventilație asistată și medicii merg mai departe cu terapiile. De asemenea, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea suprafețelor arse.

Zita Fontana, 98 de ani, bătrâna îngrjită de româncă, a fost și ea rănită în explozie și este internată în spitalul din Feltre.

Ambele sunt internate cu prognostic rezervat.

Între timp, procurorii au deschis un dosar. Procurorii așteaptă rapoartele pompierilor, care au efectuat joi dimineață verificările minuțioase asupra perimetrului exploziei.

Ipotezele infracțiunii sunt vătămare din culpă și dezastru din culpă, din cauza prăbușirii clădirii. Infracțiunea prevăzută la articolul 449 din Codul penal, în raport cu articolul 434.

Doar printr-un miracol, joi dimineață, explozia din casa lui Sorriva nu s-a transformat într-o tragedie. Era ora 9.06, când liniile de urgență au fost asaltate de oameni care auziseră explozia.

Simplicio Reato, un antreprenor din construcții de 63 de ani, de la firma cu același nume, care lucra în apropiere, a sosit imediat la fața locului. Cu două stingătoare a stins flăcările din jurul îngrijitoarei și a bătrânei, salvându-le viața amândurora. Un alt bărbat imediat la fața locului, tânărul Patrik Da Rugna, care împreună cu Simplicio a stins focul și a eliberat-o de sub dărâmături pe femeia de 53 de ani.

„Eram la locul de muncă la fața locului, când am auzit în mod clar o bubuitură puternică – spune Simplicio Reato -. Imediat după aceea, fiul meu, Luca m-a sunat și mi-a spus că a văzut clar un nor negru de fum ridicându-se din Sorriva ». Băiatul în vârstă de 27 de ani i-a spus tatălui său: „Aleargă cu stingătoarele, vor avea nevoie de ele”.

Așadar, Simplicio a luat cele două stingătoare pe care le avea în biroul său de pe șantier și s-a dus la locul exploziei, la distanță de un kilometru.

„M-am trezit în fața unui scenariu apocaliptic – povestește antreprenorul – sosise o femeie, nora doamnei în vârstă care se afla la fața locului și care ceruse deja ajutor. Sub dărâmături, persoana mai tânără (românca – n.r.), care cerea ajutor. Lângă ea erau flăcări: focul ardea și o amenința încă. Apoi am văzut că bătrâna era încă în pat și erau flăcări în jur ”.

„Cu extinctorul am încercat să sting focul din jurul femeii de sub dărâmături – continuă crima Simplicio -. Apoi, împreună cu Cristian, un tânăr care locuiește în apropiere și care a intervenit între timp, ne-am dus la bătrâna care stătea pe patul care ardea și am stins flăcările. Dar era nevoie să o sciatem de sub moloz pe femeia rănită.

De aceea l-am chemat pe fiul meu pentru întăriri: am mutat molozul pentru a o salva pe îngrijitoare, dar nu am mutat-o ​​pentru că era în stare gravă și între timp au sosit medicii care au avut grijă de ea”.

„După toate acestea, am simțit o mică durere în gât din cauza respirației de fum – continuă întreprinzătorul – cu oximetrul salvatorii au constatat că aveam lipsă de oxigen, respirând toate aceste gaze și m-au dus la spitalul din Feltre. După teste, toate negative, m-au externat pe la prânz ».

Intervenția la timp a antreprenorului a salvat probabil două vieți. „Ceea ce știu – spune el – este că totul ardea, saltele și plastic, ceea ce era foarte dăunător: dacă nu mureau din cauza flăcărilor, acolo riscau să moară din cauza gazelor toxice”. Și reiterează: „Oricine ar fi făcut ceea ce am făcut eu, noi nu suntem eroi”.

Reamintim că joi, 6 mai, în jurul orei 9 a avut loc o explozie într-o casă din Sorriva di Sovramonte. Explozia a avut loc într-o clădire prefabricată din via Sorriva, la numărul 158, acum complet inutilizabilă. Conform primei reconstituiri, îngrijitoarea ar fi deschis aragazul pentru a face cafea, apoi a avut loc explozia. O bubuitură extraordinară care i-a speriat pe locuitorii cătunului care au dat imediat alarma. La fața locului au intervenit pompierii și personalul sanitar Suem, împreună cu carabinierii din Lamon.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fetița de 18 luni ucisă, acuzații oficiale pentru românul Gabriel Marincat: „A violat-o, apoi a omorât-o”

Italia, femeie moare după a doua doză de Pfizer, în parcarea centrului de vaccinare din zona Treviso