in

Banda „boschetarilor” din Sicilia, încă trei români condamnați la ani grei de închisoare


În total s-au aplicat pedepse de 43 de ani de închisoare așa-numitei bande numite „Boschetari”, formată din români, anihilată de poliție într-o operațiune împotriva traficului de persoane.

Acum au fost aplicate încă trei pedepse grele, după ce alte trei condamnări au fost dictate anterior.

Tribunalul din Ragusa l-a condamnat pe Doru Milea, în vârstă de 39 de ani, la 16 ani de închisoare; 13 ani și 9 luni pentru Marian Oprea (38 ani); 13 ani de închisoare pentru Marian Munteanu (32 ani).

Primii cinci arestați, Doru Milea a fost arestat ulterior

S-au descoperit 13 victime ale traficului de persoane, inclusiv patru minori, în mediul rural din Vittoria. Banda recruta forța de muncă în România și apoi le-a transferat în Italia. Cei trei au fost judecați cu procedură simplificată.

Mii de românce ținute în sclavie și violate în Sicilia, român condamnat la 20 de ani de închisoare

Anterior, judecătorul pentru ședința preliminară de la Catania îl condamnase pe Lucian Milea la 20 de ani de închisoare, în timp ce alți doi conaționali, Monica Iordan și Alice Oprea execută pedepse de 17 ani, 8 luni și respectiv 10 ani.

Operațiunea de poliție a fost desfășurată în iunie 2018 împotriva unor membri ai bandei dedicată „traficului” de ființe umane și a dus la arestarea a 6 români.

A ținut în sclavie conaționali, român condamnat la 20 de ani de închisoare la Catania. Ancheta „Boschetari”

Toți au fost acuzați de grup infracțional care vizează traficul de ființe umane în scopul exploatării prin muncă, dar și de trafic de ființe umane în dauna concetățenilor (inclusiv unii minori), de exploatare pluri-agravată a prostituției, inclusiv a minorilor.

În limba română, „boschetari” înseamnă „fără adăpost” și operațiunea a fost astfel numită, cu termenul din limba română. Aceasta era starea acestor oameni care au fost recrutați în România, unde trăiau în sărăcie, și transferați în Italia.

Banda a dezvoltat o organizație ramificată care a început cu recrutarea în România a persoanelor aflate în nevoie (adesea chiar analfabeți sau, în orice caz, într-o stare vulnerabilă) care au fost apoi transferați în Italia și folosiți în munca din mediul rural din Sicilia, în condiții de supunere .

Adesea, cei care soseau în Italia erau lipsiți de pașapoarte, erau izolați, femeile erau și ele inițiate în prostituție, deseori exercitate împreună cu principala activitate de lucru în domeniu.

Marile întinderi de sere din zona Vittoria și Acate au fost locul unde a avut loc – și are loc – tragedia oamenilor care supraviețuiesc adesea în condiții de sărăcie, aproape subumane, scrie radiortm.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, arestat liderul organizației ”Toporul negru”, alături de alte 30 de persoane acuzate de trafic de persoane si fraude pe internet

nomazi digitali România

Cum vrea statul să atragă „nomazii digitali” în România. Internet rapid și ieftin, plus costuri de trai mai mici ca în Occident