in

Mii de românce ținute în sclavie și violate în Sicilia, român condamnat la 20 de ani de închisoare

Un român a fost condamnat de justiția din Italia la 20 de ani închisoare pentru trafic de persoane, după ce a fost găsit vinovat de organizarea unei rețele prin care mii de femei din România erau ținute în sclavie și violate în mai multe ferme din Sicilia.

Lucian Milea, 41 de ani, era liderul unei rețele de trafic de persoane prin care mai mai multe femei, provenite din România, erau aduse în Italia, la diverse ferme din Ragusa, Sicilia, unde erau ținute în sclavie și obligate să se prostitueze, potrivit digi24, care citează The Guardian.

Femeile racolate erau cazate în condiții inumane, în clădiri fără căldură. Acestea erau puse la muncă grea, fără să fie plătite, hrănite cu mâncare stricată, bătute și forțate să facă sex cu mai multe persoane.

Alte două românce au fost condamnate de justiția italiană, alături de Milea, pentru proxenetism și constrângere la prostituție cu minori.

Polițiștii italieni au fost ajutați în această investigație de 12 femei românce, victime ale traficanților.

„Femeile erau convinse să vină în Italia, unde li se promitea un loc de muncă decent și unde li se spunea că aveau să locuiască împreună cu alte persoane provenite din România”, a declarat avocatul celor 12 victime.

„Când ajungeau în Ragusa și realizau că au fost înșelate, era deja prea târziu. Erau forțate să lucreze zilnic și să se prositueze. În plus, erau violate de membrii grupării”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.9]

Român de 43 de ani, găsit mort la Livorno, într-o hală abandonată: anchetă pentru omucidere

O bicicletă cadou pentru Alin, un băiat român din Latina care luptă împotriva leucemiei. «Este un erou, cu un curaj imens»