in

O bicicletă cadou pentru Alin, un băiat român din Latina care luptă împotriva leucemiei. «Este un erou, cu un curaj imens»

Alin Bălan este un băiat de 14 ani, al 8-lea copil al unei familii de români cu 12 copii stabilită la Latina.

Cu familia sa frumoasă și numeroasă locuiește într-un apartament de lângă biserica Santa Maria Goretti și are un vis minunat: să fie medic.

Un vis care provine dintr-o suferință profundă: de șapte ani, Alin luptă cu curaj și determinarea împotriva leucemiei. Ani dificili, petrecuți în cea mai mare parte în spitale, între terapii, internări continue, recidive și un transplant de măduvă, datorită donației unei surori.

În ianuarie, băiatul va reveni la școală, la liceul G.B Grassi, după ultima perioadă de recuperare, iar în așteptarea acestui moment important, clubul Lions club Sabaudia-San Felice Circeo Host II a organizat o frumoasă surpriză pentru el.

Cu câteva ore înainte de Ajunul Crăciunului, băiatul a fost însoțit de mama sa la magazinul RecchiutiMotor din Sabaudia, cu scuza de a merge în vizită la cunoscuți în Sabaudia. Alin a văzut, cu emoție și uimire, în mijlocul magazinului o frumoasă bicicletă albastră, care îl aștepta.

O surpriză perfect reușită datorită și complicității profesoarei sale de literatură, Micaela Paoletti, care a comentat, pentru Il Messaggero: „Alin este un mic mare erou, cu un curaj imens. Generos și hotărât, un ghid pentru frații mai tineri. O creatură extraordinară».

„A fost un moment frumos, o petrecere minunată – a declarat Vanda Bellini, președintele clubului Lions Sabaudia-San Felice Circeo Host II, prezentă la eveniment cu alți membri ai clubului – În aceste luni în care Alin a lipsit de la școală din cauza bolii , profesorii s-au dus la el acasă pentru a-l ajuta cu lecțiile, iar acum, când va reveni în sfârșit la școală cu colegii de clasă, o bicicletă îi va fi foarte utilă, având în vedere că drumul de acasă la școală nu este scurt. Toate acestea au fost posibile datorită generozității RecchiutiMotor, care a donat și casca și lacătul».

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mii de românce ținute în sclavie și violate în Sicilia, român condamnat la 20 de ani de închisoare

Pacienta care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit. Se caută vinovații