in

Pacienta care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit. Se caută vinovații

Pacienta de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la spitalul Floreasca din București, a murit duminică seara. În urma incidentului din 22 decembrie, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

La o săptămână după eroarea medicală de la spitalul din Capitală, autoritățile încearcă să stabilească exact vinovații. Trei anchete au loc în acest caz: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.

Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă. Este așteptat rezultatul autopsiei.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg a fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul (bisturiu electric), pielea femeii a luat foc.

Incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid cu alcool, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație. Nu s-a folosit dezinfectantul standard, pentru că pacienta era alergică la iod.

Pacienta suferea de cancer pancreatic și a suferit două intervenții chirurgicale majore.

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat că speră, ca după decesul femeii care a luat foc la Floreasca, să învățăm cu toții astfel încât în niciun spital din România să nu mai existe o astfel de situație.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O bicicletă cadou pentru Alin, un băiat român din Latina care luptă împotriva leucemiei. «Este un erou, cu un curaj imens»

Papa Francisc, contra folosirii telefoanelor mobile la masă: «Trebuie să reluăm comunicarea în familie»