in

”O tânără mamă muncitoare”, româncă dată de exemplu în presa italiană. «Sunt mulțumită de viața mea în Italia»

Georgiana Sardariu, 29 de ani, este o tânără mulțumită de viața ei în Italia. Este născută în România și ajunsă la Alba, în provincia Cuneo, la vârsta de 16 ani.

Astăzi, Georgiana are un rol managerial într-un restaurant din centrul istoric și într-un mare hotel, scrie Gazzetta d’Alba, într-un text cu titlul ”O tânără mamă muncitoare”.

„Prima care a ajuns la Alba a fost mama mea, care a găsit de lucru în zonă datorită unor prieteni. Odată ce a obținut stabilitatea, am ajuns și noi, copiii.

Am urmat școala aici începând cu anul III de gimnaziu, apoi am continuat cu liceul științific Cocito și universitatea: sunt înscrisă la Facultatea de Economie a Afacerilor și sunt foarte aproape de absolvire ”, explică ea.

Georgiana nu are nicio îndoială cu privire la felul în care a fost primită la Alba:

„M-am integrat imediat foarte bine, chiar și în liceu, deși am avut încă unele dificultăți cu limba.

Am primit întotdeauna un mare sprijin, atât din partea profesorilor, cât și a colegilor. Mai ales de la prietena mea Stefania, care practic m-a făcut parte din familia ei.

Au fost câteva episoade de discriminare, dar prea mici încât să afecteze tot binele pe care l-am primit ”.

Tânăra este și mama unui copil în vârstă de trei ani: „Este cea mai mare satisfacție a mea și sunt fericită că va crește vorbind atât italiana, cât și româna, pe care o aude în fiecare zi acasă. În ceea ceea ce privește munca, sunt mulțumită de rolul meu», a mai spus Georgiana.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

A căzut în gol de la șase metri de pe schele, tânăr muncitor român internat în stare gravă la spital la Fermo

Fraudă cu diplome la ”Spiru Haret”: «Iarna îi taie un porc, treizeci de litri de vin, douăzeci de litri de țuică şi 1.500 euro»