in

”Banda din autobuz”, băteau și insultau imigranți din Asia, arestat la Roma un adolescent român de 16 ani

Un adolescent român acuzat că a bătut și umilit mai mulți imigranți din Asia a fost arestat în Italia. Alți doi adolescenți italieni, care făceau parte din aceeași bandă cu românul, au fost arestați pentru aceleași acuzații, violențe cu caracter rasist. Vânau imigranții în autobuze și îi băteau, spun polițiștii italieni.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul român de 16 ani, un italian de aceeași vârstă și un alt italian de 17 ani erau membri unei bande implicate în mai multe incidente cu caracter rasist. Victimele lor erau imigranți asiatici, care circulau pe o linie de autobuz din zona Tor Bella Monaca, din Roma. Atacatorii, de altfel, au fost numiți ”banda din autobuz”.

Ultima agresiune, care a fost și filmată, s-a consumat pe 13 martie. Românul și cei doi italieni au atacat în autobuz un bărbat de 41 de ani din Bangladesh. Fără niciun motiv, banda a început să-i adreseze injurii cu caracter rasist, apoi l-a luat la bătaie. A urmat o serie de lovituri năucitoare, majoritatea în capul victimei. Năucit, omul a pierdut pe jos sacoșa pe care o purta în mână. Cei trei agresori au fugit imediat cum a oprit autobuzul.

Lovit cu pumnii și picioarele, imigrantul a fost grav rănit. Are inclusiv fractură nazală și necesită cel puțin 20 de zile de spitalizare, au spus medicii.

Însă nu a fost singura victimă. Polițiștii italieni spun că adolescenții au mai comis cel puțin 3 astfel de agresiuni. Ei au bătut încă doi imigranți din Bangladesh, de 25 și 34 de ani și un indian în vârstă de 32 de ani, scrie observator.tv, citând presa italiană. Și ei au fost bătuți și umiliți, ba chiar și jefuiți, iar motivul, de asemenea, a fost doar pentru că erau imigranți.

Adolescentul român, care locuiește în Roma, și cei doi italieni, de asemenea, cu domiciliul în capitala italiană, au fost reținuți de poliție.

CARA ITALIA, partidul noilor italieni. ”Trăim vremuri de ură, rasismul a devenit ceva normal, acceptat, trebuie să reacționăm.”