in

„Bande de români dezlănțuite”, cetățenii din Veneția sunt terorizați de hoții de buzunare. „Poliția nu le face nimic”

 Români în Italia – Hoții români terorizează Veneția – Strigătul de alarmă al cetățenilor, care au organizat o manifestație contra bandelor de hoți care fac ce vor în orașul turistic. „Ne-am dus la carabinieri să facem o plângere, dar au luat-o drept semnalare pentru că nu ar exista infracțiuni relevante”, se plâng oamenii.

Hoții români terorizează Veneția, cetățenii protestează

Veneția: turism de masă + hoți de buzunare. Ceea ce lipsește cu adevărat este un control capilar asupra diferitelor bande care s-au întors să bântuie Veneția de luni de zile și, cu faptele lor, să lase o amintire proastă a orașului și a vizitei.

Poliția locală are în fiecare zi o echipă dedicată anti-furturi din buzunare, formată din agenți cu experiență și capabili să recunoască instantaneu o mișcare suspectă. Și, dacă este cazul, să blocheze și să neutralizeze criminalii, scrie Il Gazzettino. Dar este nevoie de mai mult, se plâng cetățenii.

Arestați și eliberați imediat

Între iulie și această decadă a lunii august, aproximativ zece bărbați și femei au fost arestați pentru infracțiuni flagrante, dar apoi se întorc liberi și turneul începe din nou.

Și este clar că lupta împotriva fenomenului se poate face doar cu participarea tuturor forțelor de poliție, cu patrule în civil.

Dar infractorii sunt denunțați, arestați, continuă să acumuleze condamnări, dar până la acumularea necesară pentru a intra în închisoare (trei ani) fură multe portofele și fac tuîi face pe nenorociți care sunt jefuiți să plângă.

Hoți de buzunare în Veneția: bande de bărbați și romi însărcinate

O nouă escaladare a fenomenului este dată de revenirea bandelor de bărbați, formate în majoritate din români, foarte hotărâți și formate din oameni care nu ezită să amenințe și să devină violenți dacă este cazul.

De la sosirea acestor personaje, bandele de fete rome însărcinate (în mare parte bosniace și croate) s-au dat deoparte sau au rămas în zone nefrecventate de hoții bărbați.

Acum, acești hoți au trecut la faza a doua: aceea de a-i amenința deschis pe cei care le tulbură „munca” criminală, adică persoanele care avertizează potențialele victime de pericol.

Amenințări la adresa cetățenilor: nu doar insulte și scuipat

Cetățenii care protestează (care au format grupul “Cittadini non distratti”) sunt oameni normali, dar petrec câteva ore din zi raportând bandele și dejucând planurile hoților de buzunare.

La un moment dat i-au oprit și pe autori, în flagrant, dar și acest tip de activitate a devenit periculoasă. Se știe că fetele însărcinate i-au insultat și scuipat pe cei care le-au deranjat și acolo au fost și episoade de agresiune. Dar nivelul s-a schimbat de când trupele masculine au intrat în „serviciu”.

„Știm unde locuiești”

„Joia trecută – spune unul dintre cetățeni – în jurul orei 13.00 am observat că trei hoți de buzunare cunoscuți s-au așezat în fața căii înguste care duce de la Campiello dei Meloni la Sant’Aponal pentru a aștepta grupuri de turiști.

Când au încercat să jefuiască un bătrân, am strigat „Atenție! Prudență!” iar victima s-a întors și a zădărnicit furtul. Unul dintre hoți a venit spre mine amenințându-mă și spunându-mi „Vezi-ți de treaba ta” (“Fatti i c… tuoi”).

Dar nu s-a terminat – continuă el – pentru că luni am fost pe stradă, tot în zona aceea cu soția mea și un prieten de-al ei și cei trei m-au recunoscut. Unul s-a apropiat de mine și mi-a arătat câteva fotografii cu mine pe telefonul său mobil, spunând „Știm unde locuiești”. Apoi m-a scuipat în față.

Reîncepe JAFUL la Veneția, 21 de euro un suc și un cappuccino. „O rușine, un furt, nu ne-am fi imaginat”

„Plângere? Nu, semnalare”

„Ne-am dus la carabinieri să facem plângere și am spus povestea – conchide el – dar au luat-o ca o semnalare și nu ca plângere pentru că nu ar fi infracțiuni relevante.

În acest moment, am putea la fel de bine să nu intervenim, pentru că este inutil să primim insulte și amenințări de la oameni care sunt mereu liberi. Ori se mișcă autoritatile, incepand cu Parchetul, Prefectura si Sediul Politiei, ori renuntam. A fi altruist este bine, dar a fi și amenințat pentru asta, este prea mult”.

Veneția, 17 falși surdo-muți, toți români, reținuți și amendați, acuzați că înșelau turiști, iată ce metode foloseau

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
sala bingo

Italia, bunica dependentă de jocuri de noroc, își abandonează nepotul în mașină pentru a juca Bingo

accident padova

Italia, două femei au plonjat cu mașina într-un râu și au murit înecate. Primarul: ”Când am aflat identitatea lor, mi s-a strâns inima”