in

Braconaj de pește cu electroșocuri pe râul Tibru, 3 chintale de pește confiscate: 5 români denunțați / FOTO – VIDEO

Fenomenul braconajului peștilor este în creștere în Umbria. Carabinierii au depistat mai mulți români de-a lungul râului Tibru care pescuiau ilegal crap, caras și somn cu două bărci. Au fost găsite și confiscate până la 3 chintale de pești morți. Evenimentul s-a petrecut într-o porțiune a Tibrului din municipiul Baschi (provincia Terni).

Braconaj cu curent la Rovigo: Destructurată bandă de români, confiscată aproape o tonă de pește

În ipoteza de investigație a Carabinierilor Silvici, uciderea peștilor a fost cauzată de utilizarea a două aparate cu electroșoc rudimentare, metodă capabilă să provoace suferințe grave și agonie înainte de moartea animalelor.

Militarii au efectuat percheziții de vehicule și domiciliu. După cum s-a menționat, au fost ridicate peste 3 chintale de pești morți (crap, caras, somn), două bărci, vâsle, plase de pescuit, două electrostunetoare, cabluri electrice, baterii și un vehicul folosit pentru transportul peștelui și echipamentelor.

În total, cinci cetățeni români rezidenți sau domiciliați în municipiul Terni au fost denunțați la Parchetul Terni pentru implicare, în diverse grade, pentru uciderea animalelor, braconaj de pește, deținere ilegală de obiecte în măsură să rănească.

Pescuiau cu electroșocuri, patru români prinși cu o jumătate de tonă de pește la Fusignano

Cu intervenția medicilor veterinari ai autorității locale de sănătate Umbria 2, o parte din captură a fost prelevată și predată la sediul IZSUM din Terni pentru examinări patologice, iar restul trimis spre distrugere, scrie Umbria Journal.

Braconajul peștilor se caracterizează prin ferocitatea prădătorilor, prin metode de pescuit masive și ilegale: pescuitul ilegal practicat folosind tehnici și instrumente interzise contribuie la degradarea mediului, amenințând biodiversitatea ecosistemului fluvial.

Bologna, pescuit cu electroșocuri, carabinierii au confiscat sute de kg de pește, trei români denunțați

Carabinierii Silvici au acționat cu contribuția activă a FIPSAS (Federația Italiană de Pescuit Sportiv și Activități Subacvatice) care zilnic, cu observare și monitorizare atentă, aduce o contribuție calificată la activitatea de combatere a pescuitului ilegal. Cercetările coordonate de Parchetul Terni vizează conturarea amplorii fenomenului care afectează Umbria.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Preotul a fugit cu o enoriașă din sat

Salerno, preotul a fugit cu o enoriașă din sat, femeia a fost denunțată de soț: ”Mi-a luat copiii”

Româncă din Italia continuă să încaseze pensia tatălui ei care a murit în urmă cu un an: denunțată